Hrvatska može očekivati dobru posjećenost skandinavskih gostiju

Slika /arhiva/copenhagen-c.jpg

Prema najavama skandinavskih turoperatora i uspješnom predstavljanju hrvatskog turizma u siječnju na sajmovima u Oslu, Helsinkiju i Kopenhagenu, Hrvatska može očekivati dobru posjećenost skandinavskih gostiju ovoga ljeta na Jadranu, istaknuo je Dario Matošević, direktor Hrvatske turističke zajednice u Stockholmu nakon trodnevne promidžbe Hrvatske na najvećem danskom turističkom sajmu.

Turistički sajam Ferie 2008. koji je u Kopenhagenu održan od 25. do 27. siječnja brojem je izlagača nešto manji nego prošle godine. Svoju atraktivnu ponudu Dancima je predstavilo 1010 turističkih tvrtki iz 52 zemlje.

Na hrvatskom izložbenom prostoru danskoj su publici predstavljene nove izravne zrakoplovne linije Croatia Airlinesa Zagreb-Kopenhagen. Letovi kreću od svibnja tri puta tjedno, a u planu je i uvođenje redovite linije Kopenhagen-Split iduće godine.

Redovita linija uspostavlja se nakon osmogodišnje stanke jer je želja uprave povezati Hrvatsku, kao buduću članicu Europske Unije, sa svim europskim metropolama naglasio je direktor za Zapadnu Europu u Croatia Airlinesu Tonko Rilović.

Skandinavske niskobudžetne kompanije i ove će sezone sezonskim i charter letovima povezivati Kopenhagen i Billund te švedski Malmo s Pulom, Dubrovnikom i Splitom.

Danci, ljubitelji golfa i kampiranja, i ove sezone najviše traže smještaj u Istri i na Kvarneru pa su turističke tvrtke iz Umaga, Novog Vinodolskog, Cresa i okolice predstavile zajedničku ponudu.

Danski turoperatori poput Oster Lindet Rejsera, Apolla, Fri Ferie polako pune kapacitete te ističu važnost turističkog predstavljanja Hrvatske i na drugom danskom turističkom sajmu u Herningu idućeg mjeseca na kojem je Hrvatska lani bila prva zemlja partner i tada privukla velik broj novih danskih gostiju.
(informacije:Hina)



Pisane vijesti