Hrvatska izabrana za prvu potpredsjedavajuću zemlju Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije

Slika /arhiva///111103-unwto-L.jpg

Hrvatska je izabrana za prvu potpredsjedavajuću zemlju Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije. Ta odluka je donesena na 101. sjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije koja se održava u Medellinu, Kolumbiji na kojoj sudjeluje delegacija Ministarstva turizma predvođena ministrom turizma Darkom Lorencinom. Hrvatska je izabrana u velikoj konkurenciji s najvećim brojem glasova te stoga ovo predstavlja iznimno međunarodno priznanje.

Hrvatska je izabrana za prvu potpredsjedavajuću zemlju Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije. Ta odluka je donesena na 101. sjednici Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije koja se održava u Medellinu, Kolumbiji na kojoj sudjeluje delegacija Ministarstva turizma predvođena ministrom turizma Darkom Lorencinom. Hrvatska je izabrana u velikoj konkurenciji s najvećim brojem glasova te stoga ovo predstavlja iznimno međunarodno priznanje.

„Izuzetno mi je drago što je naš angažman u radu Svjetske turističke organizacije prepoznat i da nam dodijeljeno još jedno veliko priznanje. Zahvalni smo na prilici i siguran sam da ćemo i na ovaj način doprinijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske u svijetu kao turističke destinacije koja ima što reći i pokazati svijetu.“, istaknuo je ministar Lorencin prilikom proglašenja rezultata glasovanja.

Republika Hrvatska, predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine, kada se i priključila spomenutoj organizaciji. Hrvatska je na V. plenarnoj sjednici Glavne skupštine u Zambiji i Zimbabveu, 29. kolovoza 2013. izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a, na razdoblje od četiri godine. Činjenica da je Izvršno vijeće UNWTO-a izabralo Hrvatsku za 1. potpresjedavajuću zemlju nakon što je prethodno bila 2. predsjedavajuća uz Jamajku i Mozambik, veliko je priznanje i nagrada Hrvatskoj za aktivno sudjelovanje u radu Svjetske turističke organizacije.

Ministar turizma Darko Lorencin ovaj tjedan je boravio u Kolumbiji, u gradu Medellinu, gdje  se osim 101. sjednice Izvšnog vijeća održavala i  21. sjednica Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Tom prilikom u Medellinu je bilo 900 delegata iz preko 120 zemalja među kojima je preko 20 ministara nadležnih za turizam.

                               



Pisane vijesti