Hrvatska domaćin ABTA Travel Convention 2013

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Britansko udruženje putničkih agencija iduće će godine svoj središnji skup održati u Dubrovniku, a tijekom sljedećih godinu dana intenzivno promovirati hrvatski turizam

Najveće britansko udruženje putničkih agencija - ABTA, koje okuplja oko 6000 članova, za domaćina svog godišnjeg skupa u 2013. godini odabralo je Dubrovnik.

ABTA Travel Convention okupit će oko 700 vrhunskih stručnjaka iz turističkog sektora Velike Britanije, najutjecajnije predstavnike putničkih agencija, a održat će se od 21. do 24. listopada 2013. godine u dubrovačkim hotelima Valamar Lacroma i Dubrovnik Palace. Veliko je to priznanje Hrvatskoj i Dubrovniku, ali i potvrda uzlazne putanje popularnosti Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta u Velikoj Britaniji, tržišta s kojeg je ove godine zabilježen porast broja gostiju od čak 23 posto. Ovaj, za hrvatski turizam osobito važan skup, prvi će se put održati u Hrvatskoj, a Hrvatska turistička zajednica će se, zajedno s turističkim zajednicama Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika, pobrinuti za njegovu organizaciju.

ABTA Travel Convention od osobite je važnosti za daljnji razvoj uspješne suradnje s turističkim djelatnicima iz Velike Britanije, a Hrvatska je kao zemlja domaćin predstavljena na ovogodišnjem skupu koji se održava u Turskoj. ABTA će tijekom idućih godinu dana kroz svoje distribucijske i promotivne kanale intenzivno promovirati Hrvatsku kao atraktivno turističko odredište. Uoči ljetne sezone 2013. britanski će novinari u okviru studijskog putovanja posjetiti Dubrovnik te se i osobno uvjeriti u to da je Hrvatska s razlogom sve popularnije odredište britanskih turista.

Izvršni direktor ABTA-e Mark Tanzer tijekom najave godišnjeg skupa 2013., nije krio zadovoljstvo odabranim odredištem te je izjavio: “Hrvatska  je oduvijek među omiljenim destinacijama britanskih turista, a njena popularnost raste iz godine u godinu. Dubrovnik s pravom nazivaju “biserom Jadrana” i nesumnjivo je da predstavlja idealnog domaćina prvom skupu ABTA koji će biti održan u Hrvatskoj.”



Pisane vijesti