Hotspot internet u pet općina Dubrovačko-neretvanske županije

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Dubrovačko-neretvanske općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje, Orebić i Vela Luka dobile su Hotspot lokacije s besplatnim Internetom u sklopu projekata Europske unije i Ministarstva turizma. Svi su sustavi instalirani i pušteni u rad, a u tijeku je faza nadzora i optimalizacije sustava korisnicima.

Regionalna razvojna agencija Dunea i Dubrovačko-neretvanska županija u sklopu provedbe projekta Hotspot Dubrovačko-neretvanska županija, financiranog sredstvima fondova Europske unije kroz projekt Pitagora i sredstvima Ministarstva turizma, provela je aktivnosti uspostave Hotspot - besplatnog pristupa Internetu u turističkim centrima na području ovih pet općina.

Novčana sredstva za ovih prvih pet lokacija osigurana su kroz projekt Pitagora, kojeg je Dunea provodila kroz EU program IPA Adriatic, donacijom HT-a te putem natječaja u sklopu Progama poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama „Hotspot Croatia“ Ministarstva turizma.

"S obzirom da Ministarstvo turizma ponovno raspisuje sličan natječaj ukoliko bude zainteresiranih općina kandidirat ćemo i nove Hotspot lokacije. Od Hrvatskog Telekoma imamo najavu da su spremni po istim uvjetima raditi na novim lokacijama, a Županija i općine podijelit će preostali trošak", kazao je župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić danas prilikom potpisivanja ugovora o Hot Spot lokacijama za pet općina u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. (Hina)



Pisane vijesti