Hotelu Spačva dodijeljen Halal certifikat

Slika /arhiva/120605-halal-s1.jpg

Hotelu Spačva je nakon uvida i provjere koju je obavila Islamska zajednica u Republici Hrvatskoj, Centar za certificiranje halala, dodijeljen certifikat Halal. Certifikat potvrđuje spremnost hotela da udovolji specifičnim načelima pripreme hrane i soba za goste islamske vjeroispovijesti.

Preduvjet za certificiranje hotela bila je prilagodba procesa prijama, skladištenja i pripreme sirovina od certificiranih dobavljača. Certificirani proizvođači hrane prema Halalu ne smiju u hranu dodavati E-dodatke koje ionako smatramo štetnima. Strogo je definiran režim klanja životinja.

Halal park predstavlja zasebnu cjelinu hotela koja je pripremljena na način da gosti mogli prakticirati vjerski obred. Posebno je uređena prostorija u dijelu depandanse hotela, orijentirana na sjeveroistok sa svom pripadajućom opremom. U određeni broj soba je postavljena oznaka Meke, Kuran, tespih i tepih kako bi se gosti mogli osjećati domaće.

S obzirom da je prosječan broj navedenih gostiju koji ulaze u RH oko 2 milijuna godišnje, uprava Hotela uz svesrdnu pomoć Islamske zajednice RH, Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije, Općine Nijemci, ostvarila je sve preduvjete za dobivanje Halal certifikata koji je direktoru hotela Krešimiru Bogdanoviću i osoblju uručio dr. prof. Aziz Hasanović ravnatelj Centra za certificiranje Halal kvalitete 1. lipnja 2012. u kongresnom centru hotela. Time je hotel Spačva četvrti hrvatski hotel koji posjeduje ovaj certifikat, te prvi hotel u Hrvatskoj koji ima i certifikat za Halal park.



Pisane vijesti