Hotelski kompleks Costabella u gradnji u Rijeci bit će dio lanca Hilton

  • Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/HN20190426114142.jpg
  • Slika
  • Slika

Investitor u hotelski kompleks na riječkoj Costabelli, predstavnici tvrtke JTH Costabella potpisali su ugovor s međunarodnim hotelskim lancem Hilton, čime će taj kompleks postati peti Hiltonov hotel u Hrvatskoj. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel naglasio je da je stopa rasta turističkog prometa u Rijeci već niz godina oko 20 posto godišnje te da već kronično nedostaje smještajnih kapaciteta pa je ovaj novi Hilton tim značajniji za promociju turizma Rijeke, šireg kraja i cijele zemlje. Ministar turizma Gari Cappelli naglasio je vrijednost izgradnje hotela s pet zvjezdica na ovom području: "Hrvatska mora dizati kvalitetu hotela i ne može ići na masovni turizam."

Cappelli je istaknuo i da istraživanja pokazuju da hoteli s četiri i pet zvjezdica ostvaruju 40 do 45 dana više popunjenosti nego niže kategorizirani objekti. Prema tome, ostvaruju više cijene i bolju popunjenost te se potvrđuje da Hrvatska ne treba snižavati cijene kako bi konkurirala turističkim tržištima Turske, Grčke ili zapadne Afrike, rekao je Cappelli, najavljujući i nastavak poreznog rasterećenja turizma u sljedećih godinu i pol.
 
Ministar turizma podsjetio je kako se ove godine planiraju investicije u privatnom i javnom sektoru u turizmu veće od milijardu eura. Do sada je, u četiri mjeseca ostvareno 70 posto planiranoga, a do kraja godine će se sigurno doseći cilj, rekao je Cappelli.

Na predstavljanju kompleksa Costabella bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je također izrazio zadovoljstvo investicijama u hotelske objekte visoke kategorije u Rijeci. Inače, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je djelomično bilo uključeno u projekt Costabella, jer je bilo Vladi predložilo davanje koncesije na pomorskom dobru za taj projekt.

Hotelski kompleks na Costabelli imat će pet zvjezdica i bit će otvoren u svibnju 2020. godine, najavljeno je na predstavljanju dosad obavljenih građevinskih radova i potpisivanju ugovora o upravljanju imovinom.

Ugovor su potpisali direktor češkog JTH Holdinga Jaroslav Trešnak i predstavnik Hiltona Alan Mantin, a najavljeno je da će kompleks nakon dovršetka nositi naziv Hilton Costabella Beach Resort & Spa.

Direktor tvrtke JTH Costabella Borjan Brnčić rekao je kako je početna planirana investicija od 40 milijuna eura stigla do 60 milijuna, a očekuje se da će doseći 80 milijuna eura.
Po njegovim riječima, središnji objekt hotela ima deset etaža, a u samom hotelu i vilama podno njega će biti 198 smještajnih jedinica (132 sobe i 66 apartmana).

Uredit će se i wellness prostor te fitness centar na čak tisuću četvornih metara, vanjski bazen duljine 50 metara imat će grijanu vodu tijekom cijele godine, šest restorana i niz drugih sadržaja.  Ovaj resort nalazi se uz more na zapadnoj strani Rijeke, u blizini zaljeva Preluk.

Nakon dvije godine od početka realizacije projekta svjedočimo da su grubi radovi gotovi i predstoji završna faza izgradnje koja znači osiguravanje tehničkih uvjeta unutar zgrada, istaknuo je Jaroslav Trešnak. Izrazio je i zadovoljstvo suradnjom s lokalnim i vlastima na državnoj razini, ističući i vrijednost ugovora s Hiltnom grupom.

Mantin je istaknuo da turizam u Hrvatskoj doživljava snažan uzlazni trend. Predviđa se da će se trend nastaviti kako turisti otkrivaju Rijeku, koja je proglašena Europskom prijestolnicom kulture 2020. godine, rekao je. Smatra i da će Hilton Costabella Beach Resort and Spa biti jedan od najvećih razvojnih projekata u regiji, da predstavlja izvrstan dodatak brendu Hilton Hotels & Resorts u Europi. (Hina/FaH)
 

Pisane vijesti