Hotelijeri zadovoljni što smanjenje PDV-a za turizam ide u zakonske izmjene

Slika /arhiva/UPUHH--logo1.jpg

Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) zadovoljna je odlukom hrvatske Vlade o uvođenju smanjene stope PDV-a na turističku i ugostiteljsku djelatnost kao i činjenicom da su hrvatski turistički djelatnici dobili dodatna jamstva da će se snižena stopa početi primjenjivati od početka iduće godine budući to postaje dio zakonskih izmjena u najavljenim izmjenama Zakona o PDV-u.

Ističući da time turistički sektor dobiva dobre temelje za početak dugoročnog planiranja, predsjednik UPUHH-a Kristian Šustar dodaje da to donosi i dugoročnu korist hrvatskoj turističkoj i nizu pratećih industrija te da je to prvi važniji korak prema stvaranju kvalitetnijeg i poticajnijeg poslovnog okruženja.

Tu Vladinu odluku drži iznimno važnom i u kontekstu globalne krize te potrebom ostvarivanja veće konkurentnosti i investicija u hrvatskom turizmu koji bi bez toga još više zaostao u odnosu na zemlje iz okruženja.

Smanjenje stope PDV-a u turizmu je osnovni preduvjet za ostvarenje znatno većih prihoda od turizma u budućem razdoblju te pokretanje investicijskog ciklusa, a što je, kako ističe Šustar, od vitalnog interesa za razvoj cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. (Hina)



Pisane vijesti