Hotelijeri ulažu u pripremu sezone na Makarskoj rivijeri

Slika /arhiva/110330-h-mak-m.jpg

Poslovi uređenja fasade makarskog hotela Meteor, koji su zbog lošeg vremena dijelom kasnili, kao i manje uređenje društvenih prostora te smještajnog dijela hotela ukupno vrijedni oko 2,5 milijuna kuna, privode se kraju i bit će u potpunosti završeni do kraja tjedna, doznaje se od direktora Hotela Makarska Joška Lelasa.

U Meteoru ovih dana odmor provodi oko osamdesetak stranih turista koji su smješteni u već uređenom dijelu hotela  tako da primjedbi gostiju na radove što se obavljaju oko hotela do sada nije bilo, istaknuo je Lelas, dodajući kako se uskoro očekuje znatno veći broj gostiju.

Kako bi pratili trend poslovanja hotelskih kuća i upotpunili ponudu hotela, oko 500.000 kuna uloženo je na uređenje hotela Dalmacija i Rivijera, doznaje se nadalje od direktora Lelasa, pa su ukupna ulaganja makarskih hotelijera od oko 3 milijuna kuna najveća ovogodišnja investicija hotelijera na Makarskoj rivijeri.

Hoteli Makarska, ove godine očekuju ostvariti oko 230.000 turističkih noćenja ili 5 posto više nego lani, a ukupni bi promet trebao iznositi oko 59 milijuna kuna i biti 3 posto veći od prošlogodišnjeg. (Tekst i fotografije: Vedran Ribarević)



Pisane vijesti