Hotel Marjan postao dio svjetskog lanca Hilton

Slika 23.4.2009

Tvrtka "Adriatic" i hotelska korporacija "Hilton" danas su službeno sklopili ugovor o franšizi u trajanju od 22 godine, kojom će splitski hotel "Marjan" postati dio tog svjetski poznatog hotelskog lanca.

Ugovor su potpisali splitski gospodarstvenik Željko Kerum, vlasnik tvrtke "Adriatic", dijela Kerum grupe u čijem je satavu i hotel Marjan, i potpredsjednik za razvoj srednje i istočne Europe "Hilton hotela" Ulrich Widmer.

Vrijednost ukupne investicije u obnovu i uređenje hotela Marjan iznosi, kako je rečeno, blizu milijardu kuna, a očekuje se otvaranje oko 400 radnih mjesta.

Kerum je rekao kako će hotel "Hilton Marjan" biti otvoren krajem ovog ljeta ili početkom jeseni, a imat će ukupnu površinu od oko 60 tisuća četvornih metara te će u njemu biti tri kongresne dvorane.

Čestitajući na potpisanom ugovoru ministar turizma Damir Bajs je istaknuo kako hotelom "Hilton Marjan" Split postaje ozbiljan konkurent poznatim turističkim središtima ne samo u Europi već i u svijetu. Naglasio je kako će hotel "Hilton-Marjan" doprinijeti razvoju Splita kao kongresnog središta.

"Vidim Split kao kongresno-poslovno središte ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe jer grad ima preduvjete za to", rekao je ministar Bajs. Dodao je kako se u Splitu planira izgraditi "veliki i jaki poslovni centar" za što je već određena lokacija, a Ministarstvo turizma je odobrilo i sredstva za izradu projekta.

Ulrich Widmer je također naglasio kako će hotel "Hilton Marjan" svojim sadržajima omogućiti da se Split pozicionira vrlo visoko na globalnoj ljestvici kongresnog turizma.

"Vrlo brzo ćemo svjedočiti da će se Split ravnopravno natjecati s poznatim kongresnim gradovima širom Europe kao što su Beč, Barcelona, Budimpešta ili Muenchen u kojima se održavaju velike svjetske konvencije", kazao je Widmer. Dodao je kako u Europi korporacija "Hilton" trenutačno izgrađuje ili obnavlja 50 hotela.

Podsjetio je kako je hotelska korporacija "Hilton" ušla na hrvatsko tržište prije nekoliko godina u Dubrovniku gdje posluje hotel "Hilton Imperijal", te da se želi širiti u Hrvatskoj.

Rekao je kako su se za splitski hotel Marjan odlučili jer splitsko područje ima atraktivno prirodno okruženje, dobru prometnu povezanost, visoke ugostiteljske i gastronomske standarde, te sigurnost.

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret izrazio je zadovoljstvo dolaskom korporacije "Hilton" u Split, a župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader je kazao kako je današnje potpisivanje ugovora sa hotelskom korporacijom "Hilton" veliki dan za razvoj turizma u toj županiji. (Hina) 



Pisane vijesti