Hotel Ika Bellevue uređen s 1,6 milijuna kuna zajma iz županijskog kreditnog programa

Slika /arhiva/hotel_ika_bell_015.JPG

Provedba kreditnog programa Primorsko-goranske županije "Poduzetnik u turizmu 2012." predstavljena je danas tijekom obilaska Hotela Ika Bellevue, novouređenog upravo uz pomoć tog kreditnog programa.

U Hotelu Ika Bellevue, vlasnika Josipa Brkića, uređen je interijer, ugostiteljski objekt sa 140 mjesta u restoranskom i 25 u kavanskom djelu i tzv. beach bar, ugrađeno je grijanje na solarnu energiju, nabavljena je televizijska i satelitska oprema.

Primorsko-goranska županija kroz kreditni program "Poduzetnik u turizmu 2012" subvencionira kamate na kredite poduzetnicima u turizmu za uređenje ugostiteljskih i smještajnih kapaciteta

Županija subvencionira kamatu s 4 postotna boda na godinu do otplate kredita, a poduzetnik otplaćuje ostatak bankovne kamate, 2 posto na godinu.

Vlasniku hotela Ika Bellevue dodijeljena su, na temelju pozitivnog mišljenja županijskog povjerenstva, dva kredita, tj. ukupno oko 1,6 milijuna kuna.

Za uređenje ugostiteljskih kapaciteta odobren mu je kredit od 994.000 kuna, a za uređenje smještajnih kapaciteta 658.050 kuna.

Rok otplate kredita je 10 godina, nakon šest mjeseci počeka koji istječe krajem rujna 2015.

U programu "Poduzetnik u turizmu 2012." sudjelovalo je osam poduzetnika, a prispjelo je ukupno 16 prijava.

Iskorišten je kreditni potencijal od ukupno 5,3 milijuna kuna, a u županijskoj upravi razmatra se osiguravanje novih sredstava u proračunu za 2016. za nove poduzetničke kredite u turizmu.

(Hina) 



Pisane vijesti