HOK: Ugostitelji zadovoljni donesenim preporukama za rad

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190907-bd_selo.jpg

Iz Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) poručili su: "Zadovoljni smo što je Stožer civilne zaštite prihvatio prijedloge struke, pogotovo u dijelu koji se odnosi na rad i u zatvorenim prostorima uz poštivanje određenih epidemioloških mjera", kazao je predsjednik Ceha Joso Smolić.

Također je bilo važno, kako je rekao, da se rad dozvoli do 23 sata jer većina ugostiteljskih objekata tada ostvaruje najveći promet.

"U ovih nekoliko dana pripremit ćemo se za rad i veselimo se otvaranju u ponedjeljak. Ovim putem pozivamo sve kolegice i kolege, ali i naše goste da pokažu društvenu odgovornost, drže se propisanih mjera, kako bi nam svima bilo lakše", istaknuo je Smolić.

Iz HOK-a u priopćenju podsjećaju da su na sastanku Stožera civilne zaštite održanom 4. svibnja obrazložili prijedloge i uvjete vezane uz početak rada i otvaranja ugostiteljskih objekata.

Prijedlozi su prethodno usuglašeni s predsjednikom Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK Draženom Bobanom i Ministarstvom turizma te su kao zajednički stav izneseni na sastanku Stožera, navodi se u priopćenju.

Tri ključna zahtjeva odnosila su se na mogućnost rada u zatvorenom prostoru, dozvolu za radno vrijeme od 6 do 23 sata i izbjegavanje dodatnih troškova u poslovanju zbog pridržavanja mjera zaštite u objektima, poput ugradnje zaštitnih pregrada.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZZJ) je u četvrtak u okviru postupnog ublažavanja restrikcija vezanih za koronavirus objavio preporuke za rad ugostiteljskih objekata. 

Naime, s početkom idućeg tjedna s radom mogu početi ugostiteljski objekti, a moći će raditi i oni s terasama i bez njih, i to od 6 do 23 sata, pri čemu će im stolovi morati biti udaljeni 1,5 metara te će se trebati pridržavati mjera zaštite posjetitelja i zaposlenika i najviših higijenskih standarda, predviđaju među ostalim preporuke HZJZ-a. (Hina)

Ostale vijesti