HFP: Jedina ponuda za ZRC Lipik nije valjana

Slika 27.10.2009

Jedina pristigla ponuda za kupnju 90,14 posto dionica Zdravstveno-rekreacijskog centra (ZRC) Lipik po posebnim uvjetima, odnosno za jednu kunu, koju je Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) dostavila zagrebačka tvrtka Lječilišno odredište Hrvatska d.o.o., nije valjana jer ta tvrtka nije uplatila natječajem traženo ponudbeno jamstvo od 1,5 milijuna kuna na račun HFP-a.
 
Utvrdilo je to danas Povjerenstvo HFP-a za otvaranje ponuda po isteku roka za podnošenje ponuda slijedom drugog ovogodišnjeg natječaja za ZRC Lipik, objavljenog krajem kolovoza.
Na prvom natječaju ove godine, krajem svibnja, za tu kupnju nije bilo ponuda.
 
Iako su se u svojoj ponudi iz tvrtke Lječilišno odredište Hrvatska, s potporom austrijskih partnera i investitora, obvezali na ispunjavanje gotovo svih drugih uvjeta iz natječaja, ponuda se neće razmatrati na Upravnom odboru HFP-a jer nema priloženo ponudbeno jamstvo, kazala je predsjednica Povjerenstva za otvaranje ponuda Ljubica Hanak. Dodala je da će Upravni odbor Fonda samo izvijestiti o toj ponudi.
 
Tvrtka Lječilišno odredište Hrvatska osnovana je krajem rujna ove godine, a u ponudi za ZRC Lipik navela je da će surađivati s jednim od najjačih austrijskih brendova zdravstvenog turizma dr. Joachimom Greilbergerom iz termi Bad Afflenz i Bad Radkensburg.
 
S obzirom da nema valjanih ponuda nastavlja se dugogodišnja agonija ZRC Lipika, čiji su objekti razrušeni tijekom Domovinskog rata, a kasnije stradali i u požaru. Kako se u tim objektima ne može obavljati gotovo nikakva djelatnost zaposleni, njih 22, i njihove plaće gotovo u potpunosti ovise o pomoći HFP-a koji bezuspješno već više godina pokušava prodati svoj većinski udjel od 90,14 posto u toj tvrtki. (Hina)
 

Pisane vijesti