​Green Sail: Timsko jedrenje s više od 150 sudionika

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/greensail_timsko2019.jpg

Green Sail, udruga koja potiče razvoj održivog nautičkog turizma predlažući preventivne i korektivne mjere za partnerske marine i čartere, u ponedjeljak 14. listopada zajedno s lancem ACI marina organizira timsko jedrenje u kojem će sudjelovati više od 150 sudionika partnerskih čartera i marina, volontera i ostalih gostiju.

Timsko jedrenje organizacije Green Sail organizirano je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, turističke zajednice Milne, tvrtke Euromarine, generalnog zastupnika francuskog brodograditelja Jeanneau u Hrvatskoj, lanca trgovina tehničke i nautičke odjeće i obuće Musto, tvrtke NonCarbon koja neinvazivnim metodama uklanja ugljike iz motora vozila, te Vina Senjković.
 
Timsko jedrenje započinje u ACI marinii Split u 9 sati okupljanjem sudionika te završava u ACI Milna. U sklopu ovog događaja, odmah nakon jedrenja, organizira se i čišćenje podmorja, plaža i uvala u okolici Milne na otoku Braču, u suradnji s ronilačkim centrom Draulik Milna, ronilačkim klubom Caypso iz Omiša te volonterima organizacije.
 
Cilj je ovog okupljanja povezati mnogobrojne partnerske tvrtke zainteresirane za zaštitu mora i morskog okoliša u opuštenom nautičkom okruženju te dati priliku svim članovima rastućeg poslovnog tima organizacije da se međusobno povežu na temu razvoja održivog turizma u Hrvatskoj.
 
Nakon večere u restoranu Navigare (ACI marina Milna), a prije prigodnog programa, osim pobjednika jedrenja u nekoliko kategorija, slijedi proglašenje pobjednika natjecanja za najbolju ekološku inicijativu partnerskog čartera. Okupljanjem velikog broja partnera udruge želi se, ne samo povezati važne donike u hrvatskom nautičkom sektoru, već i pridonijeti razvoju i promociji odgovornog i održivog nautičkog turizma.

Najave