Grad Zagreb - destinacija kulture

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Grad Zagreb osvojio je prvo mjesto u kategoriji destinacija kulture, u sklopu nacionalnog programa dodjele oznake kvalitete u kulturnom turizmu Experience Croatia – Doživi Hrvatsku, usmjerenom na dugoročni održivi razvoj turizma. Naime, početkom listopada, Povjerenstvo Glavnog ureda HTZ-a je, u okviru projekta Volim Hrvatsku, akcija: Plavi cvijet, Zeleni cvijet, EDEN – Europska destinacija izvrsnosti, Experience Croatia – Doživi Hrvatsku te Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, odabralo dobitnike nagrada za poseban doprinos hrvatskom turizmu u 2012. godini.

Uz navedenu nagradu, Turistička zajednica grada Zagreba osvojila je i drugo mjesto u okviru projekta Volim Hrvatsku, akcija: Zeleni cvijet u kategoriji pojedinačni elementi i to za Turistički informativni centar na Autobusnom kolodvoru Zagreb.

Nagrade najuspješnijima bit će dodijeljene na najvažnijem skupu hrvatskih turističkih djelatnika, Danima hrvatskog turizma koji će se održati 18. i 19. listopada u Dubrovniku.

Osim hvalevrijednih nagrada na domaćem terenu, Zagreb je pohvaljen i od strane britanskog Sunday Timesa. Naime, pod naslovom „Europe's secret cities“ („Tajnoviti europski gradovi“), uz Trst, Luksemburg i Nantes, hrvatska metropola istaknuta je kao grad s karakterom koji je sačuvao domaću atmosferu uz užitak ispijanja jutarnje kave. Na jednoj stranici, novinar Gary Cansell, preporučuje obveznu posjetu zagrebačkoj „špici“, tržnici Dolac, Gornjem gradu, Muzeju prekinutih veza te Muzeju suvremene umjetnosti. Također ističe da Zagreb „kasno liježe“, čemu najbolje svjedoči živahan ugođaj Tkalčićeve ulice i njenih brojnih kafića.

Turistička zajednica grada Zagreba iznimno je ponosna na ova postignuća i uspjehe koji pokazuju da, osim posjetitelja, i struka prepoznaje odlike Zagreba, te cijeni ove nagrade kao posebno priznanje za trud i profesionalni rad uložen u promicanju Zagreba kao turističke, kulturne i kongresne destinacije.



Pisane vijesti