Grad Krk: prvi put milijun noćenja u jednoj godini

Slika /arhiva/Krk-milijunto2015.jpg

Proslava u povodu prvog milijuntog noćenja u jednoj turističkoj godini na području Grada Krka, koje je ostvareno ovoga tjedna, održava se u nedjelju na krčkoj Veloj placi.

Prema podacima iz Turističke zajednice Grada Krka, rekordno milijunto noćenje ostvareno je prvi put tijekom jedne turističke godine i to već u rujnu, odnosno 24. rujna, dok je, primjerice, lani u cijeloj godini bilo oko 960.000 noćenja.

Za posjetitelje je organiziran zabavni program, kušanje krčkih delicija kao što su krčki pršut, slastice, rižoto s plodovima mora, te krčkih vina.

Iz Turističke zajednice Grada Krka pozvali su prijatelje i goste, kako bi proslavili, ističu, veliki uspjeh svih subjekata uključenih u stvaranje krčkog turističkog proizvoda.

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Krka Nataša Jurina ocijenila je da su pokazatelji turističkog prometa u pred i posezoni sve bolji, da je turistička ponuda u Gradu Krku, kao i na cijelom otoku, sve bolja te da prati trendove i uključuje nove sadržaje.

Proslava milijuntog noćenja bila je najavljena za 24. rujna, ali je zbog lošeg vremena odgođena za danas, kada se obilježava i Svjetski dan turizma.

Program proslave na Veloj placi organizirali su Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Komunalno društvo Vecla.

(Hina/FaH) 



Pisane vijesti