Grad Đakovo kandidat za nagradu Zlatni cvijet Europe

Slika /arhiva/110916-EFE.jpg

Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz – AEFP sa sjedištem u Bruxellesu, u Budimpešti je održala sjednicu Glavne skupštine i međunarodnog žirija ENTENTE FLORALE EUROPE – ZLATNI CVIJET EUROPE, na kojoj je grad Đakovo promoviran u hrvatskog kandidata u kategoriji gradova iznad 15.000 stanovnika. Na taj način, Đakovo je svrstano među 19 europskih gradova, od 1.700 prijavljenih, koji će se u svojoj kategoriji natjecati za prestižnu međunarodnu nagradu Zlatni cvijet Europe 2014.

Međunarodni žiri EFE sastavljen od predstavnika zemalja članica asocijacije AEFP/EFE boravit će u Đakovu od 25. do 28. lipnja ove godine, a domaćin završne svečanosti koja će biti održana polovicom rujna 2014. je grad Szazhalombatta, Mađarska, gdje će se izabranim europskim gradovima i mjestima uručiti Brončani, Srebrni ili Zlatni cvijet Europe 2014, i posebna nagrada „dr. Lucija Čikeš“. Nagrada Zlatni cvijet Europe se dodjeljuje za hortikulturno uređenje grada, turističku ponudu, komunalnu uređenost, ekološku svijest građana i projekte zaštite okoliša.

I ova kandidatura za prestižnu europsku nagradu, nakon brojnih velikih priznanja koje je grad Đakovo dobio u zadnjih desetak godina, od nagrade “Anton Štifanić” Hrvatske turističke zajednice za manifestaciju Đakovački vezovi, Zlatnog cvijeta HTZ-a i Ministarstva turizma kao najuređeniji grad Hrvatske, do priznanja u prestižnim svjetskim publikacijama, pokazuje da je Đakovo grad koji ima uređen okoliš i gradske prostore u cjelini, te da se odlikuje cjelokupnom kvalitetom življenja i estetskom izvrsnosti koja je prepoznata i u europskim okvirima. (TZ grada Đakova)



Pisane vijesti