Gotovo 4 milijuna kuna za stručne i obrazovne programe u turizmu i ugostiteljstvu

Slika /arhiva/100109-au-0000w.jpg

Kontinuirano ulaganje u kadrove jedna je od karakteristika koja nas mora izdvojiti na sve konkurentnijem svjetskom turističkom tržištu. Stoga je Ministarstvo turizma, s ciljem podizanja kvalitete hrvatskog turizma, u suradnji sa strukovnim turističkim udrugama i ove godine odlučilo financijski poduprijeti niz stručnih i obrazovnih programa, vezanih uz turizam i ugostiteljstvo. Naglasio je to ministar turizma Damir Bajs prilikom današnjeg potpisivanja ugovora s predstavnicima 40 strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u turizmu. Riječ je o dodjeli bespovratnih financijskih poticaja, vrijednih gotovo 4 milijuna kuna, za koje su se udruge i organizacije javile temeljem javnog poziva, objavljenog 2. travnja ove godine. O sve većem interesu udruga za unapređenjem konkurentnosti svjedoči i porast broja prijavljenih projekata iz godine u godinu. Samo je u protekle tri godine Ministarstvo turizma, u okviru ovog programa, odobrilo 106 projekata te za njih izdvojilo ukupno 10,9 milijuna kuna.


Kontinuirano ulaganje u kadrove jedna je od karakteristika koja nas mora izdvojiti na sve konkurentnijem svjetskom turističkom tržištu. Stoga je Ministarstvo turizma, s ciljem podizanja kvalitete hrvatskog turizma, u suradnji sa strukovnim turističkim udrugama i ove godine odlučilo financijski poduprijeti niz stručnih i obrazovnih programa, vezanih uz turizam i ugostiteljstvo.



Naglasio je to ministar turizma Damir Bajs prilikom današnjeg potpisivanja ugovora s predstavnicima 40 strukovnih udruga i drugih neprofitnih organizacija u turizmu.



Riječ je o dodjeli bespovratnih financijskih poticaja, vrijednih gotovo 4 milijuna kuna, za koje su se udruge i organizacije javile temeljem javnog poziva, objavljenog 2. travnja ove godine.
 


Udruge su, podsjećamo, imale mogućnost prijaviti obrazovne programe, seminare, stručne radionice, istraživačke projekte te znanstvene i stručne programe kojima se podiže kvaliteta i opća konkurentnost hrvatskog turizma.
 


O sve većem interesu udruga za unapređenjem konkurentnosti svjedoči i porast broja prijavljenih projekata iz godine u godinu. Samo je u protekle tri godine Ministarstvo turizma, u okviru ovog programa, odobrilo 106 projekata te za njih izdvojilo ukupno 10,9 milijuna kuna.
 


Osim toga, Ministarstvo je za spomenute svrhe ove godine izdvojilo čak 600 tisuća kuna više u odnosu na prošlu godinu.
 


Ovu inicijativu Ministarstva pohvalio je, između ostalih, i Šime Klarić, predsjednik Nacionalne udruge obiteljskih i malih hotela, naglasivši da je ulaganje u kvalitetu dugoročan proces, ali i jedini put do uspjeha.
 


Uz predstavnike udruga i organizacija, na događanju je nazočio i državni tajnik za turizam Ivo Mujo.



Pisane vijesti