Gotovo 11 tisuća učenika sudjelovalo u programu Sportskih praznika

  • Slika /2021_ilustrac_f/210723_foto 1.jpg
  • Slika
  • Slika

S današnjim danom uspješno je završen sportsko-edukativni program Sportski praznici 2021., kojeg je u razdoblju od 28. lipnja do 23. srpnja 2021. godine provodio Hrvatski školski sportski savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta.

Program je obuhvatio svih 20 županija i Grad Zagreb, provodio se na ukupno 70 lokacija, a u provedbu je direktno bilo uključeno 138 voditelja kineziologa za čije je naknade Ministarstvo turizma i sporta osiguralo ukupno milijun kuna. Kroz četiri tjedna provedbe u program je bilo uključeno 10.831 učenika od 1. do 8. razreda, a od ukupnog broja u projektu je sudjelovalo 5.679 dječaka i 5.152 djevojčice.
 
„Sportski praznici 2021. program je kojem je cilj kontinuirani nastavak bavljenja tjelesnom aktivnošću i za vrijeme ljetnih praznika, kada su djeca vrlo često nedovoljno motivirana za tjelesnu aktivnost. Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je značaj ovog projekta te za njegovu provedbu ukupno osiguralo više od tri milijuna kuna, dok smo od 2016. godine izdvajanja za školski sport povećali u stopostotnom iznosu te ćemo s ulaganjima nastaviti kroz nacionalna sredstva, ali i kroz EU fondove“, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te dodala kako tjelesna aktivnost doprinosi fizičkom, ali i psihičkom zdravlju djece te je izrazito važna posebno u ovoj dobi kada se stječu navike za cijeli život.
 
Podsjetimo kako je ovaj projekt s jedne strane odgovor na loše pokazatelje tjelesne aktivnosti djece i mladih, na COVID krizu, ali i logična nadogradnja uspješnih projekata zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja, Univerzalnu sportsku školu i Vježbaonicu, koje već niz godina uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta provodi Hrvatski školski sportski savez.

Priopćenja