GODIŠNJI SASTANAK IZVRŠNOG ODBORA JAPANSKOG UDRUŽENJA PUTNIČKIH AGENCIJA

Slika /arhiva/HRVATSKA, 5.-12.11.2008;jata-logo-ww.jpg

www.jata-net.or.jp/English/

Hrvatska je prvi put domaćin godišnjeg sastanka Izvršnog odbora JATA-e (Japanskog udruženja putničkih agencija), koji će se održati 6. studenoga 2008. godine u Zagrebu.

Na svečanoj večeri koju organizira Turistička zajednica Grada Zagreba, 6. studenoga 2008. godine, domaćini će biti Damir Bajs, ministar turizma i predsjednik Hrvatske turističke zajednice, Milo Sršen, pomoćnik direktora Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice, Ivo Jelušić, predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba, Amelia Tomašević, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Shirakawa Tetsuhisa, japanski veleposlanik u RH.

Tijekom boravka u Zagrebu članovi Izvršnog odbora JATA-e upoznat će se s turističkom ponudom grada, a za tu je priliku Turistička zajednica pripremila i poseban film "Japan u Zagrebu", a održat će se i prezentacija JATA-e s naglaskom na suradnju s Hrvatskom.

Izvršni odbor JATA-e, koja okuplja 1200 članova, broji 30 članova, a u njemu su isključivo vlasnici i direktori najvećih organizatora putovanja u Japanu. Godišnje skupštine u pravilu se održavaju u Japanu, a godišnji sastanci Izvršnog odbora JATA-e u inozemstvu. Mnoge zemlje svijeta ponudile su domaćinstvo za održavanje godišnjeg sastanka, a ove će se godine na poziv Ministarstva turizma godišnji sastanak Izvršnog odbora JATA-e održati u Hrvatskoj.

Članovi Izvršnog odbora JATA-e boravit će u Hrvatskoj od 5. do 12. studenoga 2008. godine, te će poslije radnog sastanka obići Hrvatsku s ciljem upoznavanja s turističkim potencijalima i novostima iz turističke ponude. Osim Zagreba, članovi JATA-e posjetit će Nacionalni park Plitvička jezera, Opatiju, Rovinj, Trogir, Split i Dubrovnik, gdje će za njih u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) biti priređen poseban program. 

Iz Japana je prošle godine u inozemstvo putovalo više od 17 milijuna turista, a u sljedeće tri godine planira se porast broja putnika na 20 milijuna, dok najveći broj njih putuje upravo u organizaciji JATA-e. U Hrvatskoj je prošle godine boravilo više od 83.000 japanskih turista koji su ostvarili više od 127.000 noćenja. U osam mjeseci ove godine, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, zabilježen je visoki porast turističkih dolazaka i noćenja Japanaca, kada ih je došlo 95,5 tisuća i zabilježeno više od 136 tisuća noćenja. 



Najave