Globalna konferencija o održivom upravljanju destinacijama u Zagrebu i Malom Lošinju

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/greenday_2019.JPG

Hrvatska će od 8. do 12. listopada biti domaćin Svjetskih dana zelenih odredišta 2019. Dubrovnik, poznat po svojim aktualnim problemima vezanima za prekomjerni turizam, predstavit će svoju novu strategiju i rješenja. Više od 60 vodećih stručnjaka iz cijelog svijeta predstavit će zelena rješenja za turističke destinacije.

Vrhunski stručnjaci sa svih kontinenata raspravljat će o tome kako držati prekomjerni turizam pod kontrolom te zaštititi interese zajednica domaćina.

Razmjenjivat će se nova saznanja o očuvanju prirode i lokalne kulture, postupanju sa smećem i plastičnim otpadom te o strategijama za razvoj ekološki odgovorne politike odredišta koja je pogodna za podneblje. 

Ovo trodnevno međunarodno događanje, organizirano uz potporu partnera i suorganizatora, Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice grada Zagreba i Turističke zajednice Kvarnera u suradnji s hrvatskim Ministarstvom turizma, inicijativa je organizacije Green Destinations, međunarodne zaklade za održivo upravljanje odredištima.

Ovogodišnje događanje nudi više od 30 prezentacija i panelrasprava o temi „Zelena rješenja za turistička odredišta“, kao i predstavljanje top 100 održivih odredišta za 2019. 

Više o programu ovdje.

Pisane vijesti