Glazbeni festival "Ultra Europe" od 12. do 14. srpnja 2013. u Splitu i Hvaru

Slika /arhiva/121128-ultra-004w.jpg

Festival elektronske glazbe Ultra Europe održat će se u Splitu i Hvaru od 12. do 14. srpnja 2013. godine, a Hrvatska je organizaciju festivala dobila u konkurenciji 16 europskih zemalja, rekao je danas na predstavljanju festivala Joe Bašić, ravnatelj tvrtke "Adria MM Produkcija" koja je hrvatski partner organizatorima festivala Ultra Europe tvrtki "Ultra Worldwide" iz Sjedinjenih Američkih Država.

Festival, na kojemu će sudjelovati tridesetak DJ-a iz cijeloga svijeta, održat će se na splitskom stadionu Poljudu i oko njega te ispred hotela Amfora na Hvaru, a organizatori očekuju više od 60 tisuća posjetitelja iz cijeloga svijeta, rekao je Bašić dodavši da je prihod sličnog festivala u Miamiju 80 milijuna dolara.

Tvrtka Adria MM uložit će 100 milijuna kuna u idućih pet godina, koliko je zasad dogovoreno da će se festival održavati u Hrvatskoj, rekao je Bašić.

Na pitanje koji se DJ glazbenici mogu očekivati na festivalu, Bašić je kazao kako za sada može spomenuti tri poznata svjetska DJ-a - Armina van Buurena iz Nizozemske, Aviciija iz Švedske te Carla Coxa iz Velike Britanije.

"Hrvatska 1. srpnja 2013. godine ulazi u Europsku uniju te je ovaj urbani festival prilika da se i tim povodom u Hrvatskoj okupe ljudi iz cijeloga svijeta", kazao je Bašić.

Potporu festivalu dao je i ministar turizma Veljko Ostojić obećavši "logističku pomoć" za njegovo održavanje, dodao je Bašić.

Ravnatelj Turističke zajednice splitsko-dalmatinske županije Joško Stella kazao je da će se za potrebe festivala uvesti i dodatne trajektne line prema Hvaru. Ovaj će festival, kazao je Stella, biti ogroman događaj za Dalmaciju i Hrvatsku koji će pridonijeti razvoju i konkurentnosti našeg turizma i omogućiti nam da se predstavljamo kao brand i takvim kulturnim događajima.

Zamjenica splitskoga gradonačelnika Anđelka Visković istaknula je da će festival dodatno afirmirati Split kao centar kulturnog turizma.

Ravnateljica hvarskog hotela "Adriana" Renata Lichtberger rekla je kako ta manifestacija pokazuje da Hvar prepoznaje nove turističke trendove i uključuje se u njih. (Hina)



Pisane vijesti