GfK: Slovenci na ljetne odmore najradije u Hrvatsku

Slika /arhiva/101108-mljet-npw.jpg

Gotovo polovica slovenskih građana, koji će ovo ljeto koristiti godišnje odmore, odlučila ih je provesti u Hrvatskoj, gotovo trećina njih ostat će u vlastitoj zemlji, a najviše će ih, 36 posto, na tim odmorima potrošiti od 750 do tisuću eura, podaci su iz najnovijeg istraživanja tvrtke GfK Slovenija dostavljeni danas iz zagrebačkog ureda GfK.

To je istraživanje u Sloveniji provedeno na uzorku od 600 ispitanika, od kojih je njih 65 posto kazalo da će i ove godine na ljetni odmor u već poznatu destinaciju, dok njih nešto manje od trećine traži nešto novo.

Nakon Hrvatske i vlastite zemlje Slovenci će u malom broju, njih 2 do 3 posto, na ljetne odmore u Grčku, Španjolsku, Tursku i Italiju, ali i u SAD, Tunis, Francusku, Egipat, Crnu Goru te u još nekoliko dalekih i egzotičnih destinacija.

Velika većina, njih 84 posto, na odmore će u vlastitoj organizaciji, bez posredovanja agencija, a njih 79 posto putovat će automobilom.

Na ljetnom odmoru trećina anketiranih planira ostati sedam dana, 20 posto šest ili manje dana, dok će dvotjedni odmor imati njih 16 posto, a tri tjedna ili dulje 10 posto Slovenaca.

S obzirom na vrstu smještaja Slovenci na ljetnom odmoru najviše, njih 40 posto, biraju apartmani ili kuće, dok ih 16 posto koristi vlastiti apartman ili kuću kod prijatelja ili rodbine.
Smještaj u hotelu koristila je ili će tek koristiti nešto više od petine ispitanih ili 23 posto, pri čemu to češće biraju tročlane obitelji, dok četveročlane češće izabiru kampiranje. (Hina)



Pisane vijesti