Gastro doživljaji iz Istre u magazinu Der Feinschmecker

Slika /arhiva/12-8feinschmecker.jpg

Vodeći svjetski gourmet magazin, hamburški Der Feinschmecker u svom je izdanju za kolovoz čak 18 stranica posvetio Istri, uz najavu teme na naslovnoj stranici. Popularni njemački mjesečnik, koji izlazi u nakladi više od 85.000 primjeraka, nakon dvije godine stanke ponovno je predstavio bogatstvo ponude ove turističke regije, a priču su obradili autor Achim Becker i fotograf Michale Schinharl. Becker u tekstu ne krije oduševljenje hranom koju je kušao, ali i biranim vinima te cjelokupnim ugođajem koji prati istarsku eno-gastro ponudu te zaključuje kako „život može biti lijep kada je čovjek u Istri i kada jede u Istri“.

Uz presjek ponude istarskih restorana, u okviru naslovne priče su i preporuke specijaliteta koje se obvezno moraju kušati u Istri, te ističe polutvrdi kozji sir, istarski pršut, tartufe, med od aromatičnog bilja poput mente ili lavande i maslinovo ulje. U posebnoj rubrici predstavljen je i vinar Giorgio Clai koji je u ožujku nominiran za Feinschmeckerovo priznanje Wine Award kao „Nova zvijezda godine 2012.“.

Reportaža o Istri, nakon opisa putovanja i kušanja specijaliteta po istarskim gradovima, među kojima se Achima Beckera najviše dojmio Rovinj, završava izjavom kako se „oprašta od Istre i postaje tužan“, jer u domovini nema priliku jesti tako svježu ribu, izvrstan carpaccio od lista ili vrhunski pripremljene škampe. Posljednje dvije stranice teksta posvećene su korisnim informacijama s kratkim opisima i ocjenama hotela, restorana i barova u Istri. 

Njemačka je naše najveće emitivno tržište, s kojega posljednjih godina bilježimo porast turističkih posjeta pa će preporuke Der Feinschmeckera zasigurno koristiti i gostima koji se već tradicionalno odmaraju u Hrvatskoj, kao i onima koji će se tek upustiti u otkrivanje naših odredišta.


 



Pisane vijesti