Fužine: Turistički ured u mirovanju, nužno osnivanje TZ Gorskog kotara

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/Lokve_jezero.jpg

Općina Fužine stavila je svoj Turistički ured u mirovanje, neovisno o aktualnoj pandemiji koronavirusa, a u skladu s Master planom razvoja turizma Gorskog kotara i stajalištima turističkih djelatnika, goranskih načelnika i gradonačelnika, koji smatraju da je nužno osnivanje Turističke zajednice Gorskog kotara.

Time se želi osigurati jasan nastup na nacionalnom i svjetskim tržištima kada to uvjeti budu dopuštali, kaže se u priopćenju iz Općine Fužine.

Turistička zajednica Općine Fužine operativno će nastaviti s radom do konačne odluke o stvaranju turističke zajednice Gorskog kotara, a funkciju predsjednika TZ Općine Fužine obnašat će općinski načelnik, bez naknade.

Prema podacima iz Općine Fužine, u toj se općini ostvaruje oko 31 tisuću noćenja na godinu, a posjećuje ju nešto više od 70 tisuća izletnika na godinu, pa je, kažu, vidljivo da je taj sektor nedovoljno turistički razvijen, ali nije nepopravljivo devastiran.

„Dužni smo našim žiteljima i turističkim gospodarstvenicima osigurati dobru platformu za nastup i predstavljanje. Upravo nam ovo vrijeme služi da jasnije postavimo temelje daljnjeg razvoja turizma našeg kraja i da iskoristimo zatišje za uspostavljane jedinstvene turističke zajednice Gorskog kotara," kazao je načenik Fužina David Bregovac.

Bregovac naglašava da će se stvaranjem zajedničke turističke zajednice Gorskog kotara optimizirati ulaganja, smanjiti suvišne direktorske plaće, objediniti ulaganja u pozicioniranje i razvoj smještajnih kapaciteta...

„Nerentabilno je imati mrežu turističkih zajednica diljem Gorskog kotara, koja ni prije epidemije nije imala očekivani učinak. Sad nas očekuje vidjeti kako će se dalje razvijati turizam i kada. Bitno je iz ovoga izvući pouke za budućnost te pametno iskoristiti vrijeme za planiranje postpandemijskih akcijskih planova, koji trebaju, uz turizam, značajno ojačati i ostale gospodarske grane," zaključio je Bregovac.

Iz Općine Fužine još su izvijestili da, uz mjere za vrijeme pandemije, nastavljaju s pripremama za kasniji razvoj. Do sada su poduzete mjere ukidanja plaćanja dječjeg vrtića, komunalnih naknada i zakupa za gospodarstvenike, kojima je osiguran skladišni prostor za proizvode koje sada ne mogu plasirati. (Hina)

Ostale vijesti