Fond za razvoj turizma: Odobreno više od šest milijuna kuna za 15 turističkih projekata

Slika /arhiva/mint.jpg

Na temelju odluke o raspolaganju novcem iz Fonda za razvoj turizma u 2014. godini, Ministarstvo turizma odobrilo je dodatnih 6,23 milijuna kuna bespovratnih potpora za 15 projekata usmjerenih razvoju turističke infrastrukture i očuvanju turističke resursne osnove. Riječ je o izvanproračunskom prihodu Ministarstva turizma od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište, a novac iz Fonda namijenjen je javnom sektoru kroz kapitalna ulaganja ili pripremnu dokumentaciju za financiranje projekata iz EU fondova ili na neki drugi način. „Kako bi uplaćeni novac od koncesija bio usmjeren jačanju kvalitete proizvoda i ponude domaćeg turizma te jačanju atraktivnosti pojedinog odredišta i cjelokupnog hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma ga dodjeljuje tijekom cijele godine. U dvije godine provođenja ovog programa odobrili smo oko 40 milijuna bespovratnih kuna za 90 projekata diljem Hrvatske“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin, dodavši kako će početkom 2015. godine biti donesena još jedna odluka o dodjeli novca na temelju programa iz 2014.

Na temelju odluke o raspolaganju novcem iz Fonda za razvoj turizma u 2014. godini, Ministarstvo turizma odobrilo je dodatnih 6,23 milijuna kuna bespovratnih potpora za 15 projekata usmjerenih razvoju turističke infrastrukture i očuvanju turističke resursne osnove.

Riječ je o izvanproračunskom prihodu Ministarstva turizma od uplata za privremene koncesijske naknade za turističko zemljište, a novac iz Fonda namijenjen je javnom sektoru kroz kapitalna ulaganja ili pripremnu dokumentaciju za financiranje projekata iz EU fondova ili na neki drugi način.

„Kako bi uplaćeni novac od koncesija bio usmjeren jačanju kvalitete proizvoda i ponude domaćeg turizma te jačanju atraktivnosti pojedinog odredišta i cjelokupnog hrvatskog turizma, Ministarstvo turizma ga dodjeljuje tijekom cijele godine. U dvije godine provođenja ovog programa odobrili smo oko 40 milijuna bespovratnih kuna za 90 projekata diljem Hrvatske“, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin, dodavši kako će početkom 2015. godine biti donesena još jedna odluka o dodjeli novca na temelju programa iz 2014.

Novac iz Fonda za razvoj turizma namijenjen je za, primjerice, adrenalinski centar Vrata u Fužinama, biciklističku transverzalu na Malom Lošinju, uređenje botaničkog vrta u Opatiji, centar za posjetitelje u Požegi, rekonstrukciju mlina u kulturno-turistički centar u općini Gorjani (Osječko-baranjska županija), 3D mapping Pule te svjetlosnu instalaciju Rovinjski val i Rasvjetno stablo nara u Rovinju.

Odluka o odobrenim projektima nalazi se na stranicama Ministarstva turizma - ovdje.



Pisane vijesti