Financiranje projekata u turizmu iz fondova EU: Javni poziv „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva“

Slika /arhiva/eu_flag.jpg

U okviru Operativnog programa za regionalnu konkurentnost 2007.-2013. objavljen je Javni poziv „Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća“, kroz koji će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Državnog proračuna RH, s ukupno 255,7 milijuna kuna, financirati projekti usmjereni na jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća (MSP) i konkurentnosti u sektoru turizma. Potpore mogu koristiti pravne i fizičke osobe, registrirane kao mali i srednji poduzetnici u RH, a rok za kandidiranje projekata je 21. veljače 2014. godine.

Prvi dio javnog poziva, koji se odnosi na konkurentnost MSP, ima za cilj povećanje ekonomske aktivnosti primjenom sveobuhvatnog pristupa strateškim potrebama MSP-a kroz projekte čiji je cilj poboljšati tehnološku strukturu poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja, te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća.

Drugi dio, koji se odnosi na konkurentnost u turizmu ima za cilj doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora. Financijska podrška  bit će pružena malim i srednjim poduzećima koji ulažu u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela, kao i u razvoj dodatne turističke ponude te jačanje komercijalne vrijednosti prirodnih i kulturnih resursa, a u skladu s održivošću i ekološkim standardima određenima nacionalnim strategijama.

Kako bi se potencijalni podnositelji prijava što bolje pripremili za natječaj, u siječnju 2014. godine održat će se informativne radionice, prema sljedećem rasporedu:

  • Zagreb, 13. siječnja 2014. - Ministarstvo poduzetništva i obrta, Kino dvorana
  • Osijek, 16. siječnja 2014. - Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora
  • Rijeka, 21. siječnja 2014. - Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora
  • Split, 23. siječnja 2014 - Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora

Javni poziv provodi Ministarstvo poduzetništva i obrta, a više informacija o uvjetima prijava i natječajnoj dokumentaciji nalazi se na njihovim web stranicama.



Pisane vijesti