Festival Kvarner 2013 - nastup francuskog baroknog ansambla L’Arpeggiata

Slika /arhiva/13-fest-kvarner-N.jpg

Program Festivala Kvarner 2013. kojega, među ostalima podupire i Ministarstvo turizma, počinje 20. lipnja nastupom francuskog baroknog ansambla L’Arpeggiata, koji je pod glazbenim vodstvom Christine Pluhar, porijeklom iz Graza, prošle godine oduševio opatijsku publiku. Naziv nedavno objavljenog albuma „Mediterraneo“ ujedno je i program te večeri, kada će se Kristalna dvorana hotela Kvarner pretvoriti u brod, kojim će posjetitelji krstariti glazbenim postajama na obalama Mediterana.

I u novoj sezoni Festival Kvarner predstavlja se s izuzetnim koncertnim programom u Opatiji. Tu, prije svega, treba naglasiti aktivnosti Festivala kao koordinatora u EU-projektu „Glagolica – A European Musical Language“ (GLAGO). Dok Festival Kvarner u EU projektu ima ulogu koordinatora, Jugokoncert (SR) i Ljubljana Festival (SLO) sudjeluju kao koorganizatori. Zahvaljujući partnerstvu, GLAGO koncert će otvoriti ovogodišnji Ljubljana Festival 27. lipnja, te biti predstavljen u Beogradu 2. srpnja.

Festival Kvarner uključen je i u centralnu službenu proslavu ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju 30. lipnja na Trgu bana Jelačića.



Najave