EUSAIR – okupljanje upravljačkih tijela u sklopu financijskog dijaloga

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/IMG_1553.JPG

​Ministarstvo turizma, kao projektni partner u projektu za podršku provedbe Strategije EU za jadransko i jonsko područje EUSAIR Facility Point, organiziralo je okupljanje predstavnika svih upravljačkih tijela koja djeluju u RH, a u sklopu financijskog dijaloga za potporu provedbi EUSAIR-a.

Okupljanje je Ministarstvo turizma organiziralo u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvom vanjskih i europskih poslova kao nacionalnim koordinatorima za EUSAIR.

Skup je održan u četvrtak, 7. studenoga 2019. u hotelu “Sheraton“ u Zagrebu.

Sudionike su pozdravili predstavnici Ministarstva turizma, te nacionalnih koordinatora iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstva vanjskih i europskih poslova, pomoćnice ministra Olivera Šarić,  Stella Arneri te Nedjeljko Špilek.

Tijekom sastanka uvodno su prikazani načini  na koji su razni Operativni programi u Republici Hrvatskoj doprinijeli Strategiji EU za jadransko-jonsku regiju.
 
U nastavku je predstavljen i novi nacrt zakonodavnog paketa za Kohezijsku politiku za financijsko razdoblje 2021.-2027. kao i Nacionalna razvojna strategija do 2030. godine.

Skup je završio kratkim pregledom makro-regionalnih prioriteta po tematskim stupovima EU Strategije za jadransko-jonsko područje uz raspravu o daljnjoj suradnji vezano uz kvalitetno i pravovremeno uključivanje kako nacionalnih tako i makro-regionalnih prioriteta u prijedlog višegodišnjeg financijskog okvira Europske unije za razdoblje 2021.-2027.
 

Pisane vijesti