EURO 2016. - Odgođeno otvorenje manifestacije Obala Europe, određena i nova lokacija

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Parizu je za 18. lipnja odgođeno otvorenje manifestacije Obala Europe, na kojoj će se u posebnim paviljonima uz 23 zemlje sudionice Europskoga nogometnog prvenstva (EURO) predstaviti i Hrvatska, a zbog visokog vodostaja Seine, određena je i nova lokacija, ispred Gradske vijećnice (Hotel de Ville), doznaje se u srijedu iz Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice. Prvobitno je bilo planirano da ta manifestacija traje od 8. lipnja do 10. srpnja, no otvorenje je odgođeno do 18. lipnja, a kako zbog visokog vodostaja Seine nije moguće postaviti paviljone na obalama te rijeke, određena je i nova lokacija.

Prenoseći te najnovije informacije od predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Parizu, iz Glavnog ureda HTZ-a napominju da je nova lokacija također jedna od frekventnijih u Parizu.

"U neposrednoj blizini nove lokacije, ispred Gradske vijećnice, je i vrlo posjećena pariška četvrt Marais, ali i slavna katedrala Notre Dame. Prostor na kojem će se održavati manifestacija tamo je već ograđen i pripremljen", ističu iz Glavnog ureda HTZ-a i dodaju da je Hrvatska "dobila odličnu poziciju za svoj paviljon, odmah do kupole". Napominju i da je svaka zemlja - sudionica Europskoga nogometnog prvenstva dobila oko 40 metara četvornih i da će svečano otvorenje te manifestacije biti 18. lipnja, a trajat će do kraja prvenstva, 10. srpnja.

Otvorenje je bilo najavljeno za srijedu, 8. lipnja, no odgođeno je zbog poplava, rekla je direktorica HTZ-ova predstavništva u Parizu Daniela Mihalić Đurica, dodajući kako je planirani koncept ostao isti.

Hrvatski paviljon tijekom Europskoga nogometnog prvenstva u Parizu zajednički je projekt HTZ-a, ministarstava vanjskih i europskih poslova, znanosti, obrazovanja i sporta i turizma te Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS), a u njemu će se davati informacije o hrvatskoj turističkoj ponudi, dijeliti brošure i suveniri te prikazivati promidžbeni filmovi hrvatskih odredišta i snimljene poruke članova hrvatske nogometne reprezentacije.

U suradnji s partnerima HTZ će organizirati i mnoge nagradne igre, dijeliti razglednice s potpisima hrvatskih igrača, a najavljeni su i glazbeni umjetnici iz Hrvatske, degustacije autohtonih gastronomskih delicija i predstavljanje nekoliko hrvatskih regija i gradova (Istra, Dubrovnik i Zagreb).

(Hina)



Pisane vijesti