EDEN: Nagrada Ninu za inovativni razvoj turizma

Slika /arhiva/131115_eden-nin.jpg

Na godišnjem sastanku članica EDEN mreže, 12. studenoga 2013. u Bruxellesu, na kojem su se okupili predstavnici iz svih dosadašnjih odabranih europskih destinacija izvrsnosti, Nin je dobio nagradu za inovativni razvoj turizma. Između 72 destinacije nagrađeno je samo 5, a jedan od nagrađenih je Nin, destinacija izvrsnosti iz 2010. godine, kada je tema bila „Turizam uz vode“. Europska komisija je utemeljila nagrade na godišnjoj razini u tri kategorije (Place Branding, Place Making i Community Building, a Nin je nagrađen u drugoj.

“Nagrada je za osobnu inovaciju i kreativnost koja će poslužiti drugima i kao uzor u uređenju i organiziranju aktivnosti u destinaciji na originalan način, a to znači da je Nin odabran  temeljem primjera dobre prakse u razvoju održivog turizma. Ti primjeri daju nove kreativne ideje drugima u Europi, te pružaju primjere koji će im pomoći da kod sebe razviju neke inovativne projekte“, rekao je koordinator za EDEN mrežu pri Europskoj komisiji Antonio Pezzano.

„Europska komisija je uručila nagradu jer je iz primjera koji smo poslali za odabir zaključila kako odlično komuniciramo u destinaciji, te činimo vidljivim Eden brend u Hrvatskoj i na inozemnom tržištu“, rekla je Turističke zajednice grada Nina Marija Dejanović.



Pisane vijesti