'Dvori s pogledom' - turistička brošura Središnje Hrvatske

Slika /arhiva/HTZ_new_01.jpg

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) izdala je novu turističku brošuru "Dvori s pogledom" kao prvu publikacija koja cjelovito i sustavno predstavlja turističku regiju Središnja Hrvatska te njenu bogatu prirodnu i kulturnu baštinu.

Brošura je rađena u suradnji s turističkim zajednicama županija Središnje Hrvatske odnosno Bjelovarsko-bilogorskom, Karlovačkom, Koprivničko-križevačkom, Krapinsko-zagorskom, Međimurskom, Sisačko-moslavačkom, Varaždinskom i Zagrebačkom.

Urednica izdanja Slavija Jačan Obratov napominje da se tom brošurom HTZ, osim jadranskih regija, želi više usmjeriti na promociju kontinentalnih turističkih regija te da time zapravo pozivaju turiste da posjete i te dijelove Hrvatske.

Naklada "Dvora s pogledom" je 90 tisuća primjeraka, a tiskana je uz hrvatski na još sedam jezika (engleski, njemački, talijanski, francuski, mađarski, slovenski i češki).

Brošura će se distribuirati putem mreže inozemnih predstavništava HTZ-a, hrvatskih diplomatskih i konzularnih predstavništava u svijetu te na brojnim sajmovima i prezentacijama u zemlji i u svijetu.

Temeljna okosnica brošure je "Hod kroz godinu" odnosno priča da putovanje u svakom godišnjem dobu ima svoju posebnost, mitologiju, običaje, ljepotu i privlačnost.

Pod temom "Priče iz davnine" predstavlja raznovrsnu građu i atrakcije mikroregija Središnje Hrvatske, kako kroz povijest tako i materijalnim i duhovnim spomenicima kulture (arhitektura, umjetnine, etnografski predmeti, glazba, priče, običaji).

Brošura dotiče i glazbenu baštinu Središnje Hrvatske te spominje pojedine predstavnike glazbenog života tog prostora, što je temelj za razvijanje imidža i u zvučnom mediju. (Hina)



Pisane vijesti