Dva milijuna turističkih noćenja u Dubrovniku

Slika /arhiva/1009-dbk-rujan.jpg

Dubrovnik je ovaj vikend zabilježio dva milijuna noćenja, čime je još jednom potvrđena uspješnost ovogodišnje turističke sezone na hrvatskom jugu, izvijestili su danas iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

Ističu pritom kako sezona u tom gradu još uvijek traje punim intenzitetom - trenutno u Dubrovniku boravi oko sedam i pol tisuća gostiju.

U Dubrovniku je od početka godine do prvih dana listopada ostvareno ukupno 526.320 dolazaka ili 11 posto više nego u istom razdoblju lani, a ostvarenih 2.005.975 noćenja je 14 posto više nego lani.

Izuzetni rezultati u Dubrovniku su se počeli bilježiti već od svibnja, pa tako iz mjeseca u mjesec do konca rujna.

Rujan je izuzetno dobar sa povećanjem od 17 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima u odnosu na 2009. godinu, ističu iz TZ Dubrovnika.

Osim izuzetno uspješnog rujna, a prema informacijama iz hotelskih kuća i agencija mjesec listopad bilježi odlična ostvarenja, a najavljen je i niz skupova i kongresa koji bi trebali trajati sve do konca studenoga.

Na prvom mjestu po ostvarenjima broja dolazaka i noćenja od početka godine u Dubrovniku su britanski turisti, slijede Francuzi, Španjolci, Nijemci, domaći gosti te Rusi i Talijani.

Posezona ove godine donosi i povećanje broja posjetitelja na grupnim putovanjima od kojih se izdvajaju tržišta Japana te Velike Britanije i SAD-a, naglašavaju iz Turističke zajednice. (Hina)

Pisane vijesti