Dva milijuna noćenja u Puli tri tjedna ranije nego lani

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180917_turiusti-pula_fah.jpg

Pula i ove godine ruši rekorde noćenja i posjećenosti pa je tako do četvrtka, 13. rujna ostvarila dva milijuna noćenja, što je tri tjedna ranije nego 2017. godine, izvijestila je u petak Turistička zajednica grada Pule. Pulu je do jučer posjetilo i sedam posto više turista nego prošle godine, a istodobno je ostvareno šest posto više noćenja.

Gosti iz Njemačke standardno su prvi po broju ostvarenih noćenja i do jučer su ih ostvarili 445.302, što je rast od sedam posto, dok se gosti iz Italije sa 189.749 noćenja nalaze se na drugome mjestu s porastom od dva posto, a Englezi sa 158.535 noćenja su treći s porastom od četiri posto. 

Osim turističkih naselja i apartmana koji bilježe pad od tri posto te hotela i kampova koji su na razini prethodne godine, u drugim vrstama smještaja poput malih iznajmljivača i hostela ostvareno je povećanje broja noćenja.

Navodeći kako Pula već osmu godinu zaredom ostvaruje značajan rast noćenja, pulska turistička zajednica priopćila je kako se u Puli na godišnjoj razini održava više od tisuću manifestacija koje su postale razlog dolaska gostiju, ali i novi proizvodi poput Muzeja maslinovog ulja, Memo muzeja te virtualnog razgleda grada. (Hina/FaH)

Ostale vijesti