DUUDI do 2. srpnja provjerava interes za projekt Češka vila na Visu

Slika /arhiva/duudi-jpeg-L.JPG

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je poziv za iskazivanje interesa za realizaciju projekta unutar ugostiteljsko turističke zone Češka vila u Gradu Visu s rokom za dostavu pisama namjere s idejnim rješenjem za taj projekt do 2. srpnja ove godine.

DUUDI je taj poziv objavio 3. svibnja na svojim i web stranicama HGK te u dnevnom tisku, a temeljem odluke Povjerenstva za raspolaganje nekretninama u vlasništvu RH o pokretanju postupka za realizaciju tog projekta od 13. veljače ove godine.

Pozivom se traže potencijalni investitori za realizaciju projekta adaptacije i uređenje hotelsko-ugostiteljskih sadržaja u zoni Češka vila na razinu od četiri zvjezdice, izgradnju novih objekata do razine kapaciteta utvrđenih Prostornim planom uređenja Grada Visa te gospodarsko korištenje izgrađenih hotelsko-turističkih sadržaja za razdoblje do 50 godina.

Idejnim rješenjem zainteresirani trebaju predložiti i očuvanje postojećih objekata Češke vile adaptiranih za hotelsko-turističke sadržaje kao i izgradnju novih objekata propisanog standarda do ukupnog kapaciteta ležaja utvrđenih navedenim dokumentom prostornog uređenja Grada Visa.

U pozivu se navodi da će prednost imati idejno rješenje čiji poslovni plan uključuje sadržaje za cjelogodišnji rad kao i njihovu javnu dostupnost i koje će biti i podloga za izradu urbanističkog plana uređenja zone Češka vila.

Pravo na korištenje i adaptaciju postojećih objekata Češke vile te na izgradnju novih objekata potencijalni će investitor ostvariti sklapanjem ugovora na rok do 50 godina, i to o zakupu objekata sa zemljištem, o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na kojima će se planirati izgradnja novih objekata, te o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima neće biti predviđena izgradnja, a nalaze se u obuhvatu kompleksa.

Pismo namjere s iskazom interesa mogu dostaviti domaće i strane pravne i fizičke osobe na hrvatskom jeziku na adresu DUUDI-ja najkasnije do 2. srpnja ove godine u 16 sati.

U pozivu se navodi i da Povjerenstvo za ocjenu prijava po objavljenom pozivu za iskaz interesa kao i praćenje daljnjeg postupka realizacije projekta u obuhvatu ugostiteljsko-turističke zone Češka vila može izvršiti uži izbor prihvatljivih idejnih rješenja s poslovnim planom i DUUDI-ju i Gradu Visu predložiti provođenje postupka objave poziva za dostavu obvezujućih ponuda koji će se dostaviti u tom slučaju samo podnositeljima čija idejna rješenja je Povjerenstvo uvrstilo u uži izbor prihvatljivih rješenja.

Češka vila ili vojarna bivše JNA nalazi se na poluotoku Sv. Juraj na Visu i posljednjih 20-ak godina propada, a riječ je o kompleksu s vilom, hangarom jedriličarskog kluba i potkopom ukupne površine od oko 80 tisuća četvornih metara.

Tržišna vrijednost cijele nekretnina iznosi, kako je objavljeno ranije, ukupno 62,58 milijuna kuna, a utvrđena je po ovlaštenom sudskom vještaku.

(Hina)



Pisane vijesti