Dunavom u Vukovar doplovio prvi ovogodišnji turistički kruzer

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/bd_IGP3655.jpg

U Vukovar je u petak uplovio prvi ovogodišnji turistički kruzer s putnicima iz Velike Britanije, Irske i Sjedinjenih Američkih Država, koje su po pristajanju dočekali i pozdravili predstavnici gradskih vlasti i vukovarske turističke zajednice. Brod "Ariana" prvi je od predviđenih 318 turističkih kruzera, koliko bi ih ove godine trebalo Dunavom doploviti i pristati u Vukovaru.

"Zadovoljni smo što se svake godine povećava broj turista koji dolaze u Vukovar. Turizam je veliki potencijal ovoga kraja i imamo puno toga za ponuditi", kazala je zamjenica vukovarskog gradonačelnika Ivana Mujkić.

Po riječima direktorice Turističkog ureda Turističke zajednice grada Vukovara Marine Sekulić, prošle godine u Vukovar je pristao 231 kruzer s oko 32.000 putnika, a ove godine najavljen je dolazak 318 kruzera.

Sekulić je kazala kako turiste s kruzera najviše zanima kulturna baština Vukovara, a s Gradskim muzejom Vukovar i Muzejom vučedolske kulture Vukovar im u tom pogledu ima što ponuditi.

Goste s prvog kruzera na pristaništu u Vukovaru dočekali su tamburaši, a ponuđeni su im slavonski i srijemski gastronomski specijaliteti. Tijekom boravka u Vukovaru obići će gradsko središte te posjetiti Gradski muzej Vukovar.

Za ovu godinu posjet Gradskom muzeju Vukovar najavili su gosti sa 63 broda, dok se u Muzeju vučedolske kulture očekuje 17 grupa. 
(Hina)

Ostale vijesti