Dubrovnik spreman za doček Nove godine

Slika /arhiva/090926-dbk1.jpg

Dubrovnik se za doček Nove godine dobro pripremio cjelodnevnim i cjelonoćnim raznolikim kulturno-zabavnim programom, a otvorenih četrnaest hotelskih objekata te privatni smještaj očekuje oko tri tisuće turista, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika koja je uz Grad Dubrovnik organizator dubrovačkog dočeka.

Tradicionalno doček Nove godine u Dubrovniku će se održati na Stradunu, gdje će se 31. prosinca već od prijepodnevnih sati na natkrivenoj pozornici izmjenjivati nastupi studentskih, ženskih i muških klapa.

Nakon toga slijedi jedan od, kako ističu iz Turističke zajednice, najljepših dubrovačkih običaja tradicionalna kolenda ispred Gradske vijećnice, u sklopu čega će Gradska glazba Dubrovnik, Mješoviti zbor Libertas i Folklorni ansambl Linđo prisutnima poželjeti sve najbolje uz zdravicu gradonačelnika i koktele koje će pripremiti Sekcija barmena Dubrovnik.

U večernjem dijelu programa dočeka na Stradunu će nastupiti brojni glazbenici, u ponoć će biti vatromet, a dubrovački će gradonačelnik svima poželjeti sretnu Novu.

Novogodišnji program na Stradunu nastavit će se i prvog dana Nove godine tradicionalnim Novogodišnjim koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kao i večernjim zabavnim programom.

Iz Turističke zajednice napominju i da se osim domaćih tih dana u Dubrovniku očekuje i dosta stranih turista, među kojima najviše iz Španjolske, Portugala, Albanije, Bugarske, Slovenije, BiH te drugih zemalja. (Hina)


Pisane vijesti