Dubrovnik, Prag i Budimpešta - najbolja odredišta jugoistočne Europe u kongresnoj industriji

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

U izboru regionalnog izdanja „Kongres Magazin“ Dubrovnik je, uz Prag i Budimpeštu, proglašen jednom od tri najbolje kongresne destinacije u jugoistočnoj Europi i to između 34 središta jugoistočne Europe, a na listu 30 najutjecajnijih ljudi u toj regiji u kongresnoj industriji za prošlu godinu uvrstio je i direktoricu Turističke zajednice grada Dubrovnika Romanu Vlašić.

Kongres Magazin jedan je od vodećih komunikacijskih medija u području kongresne industrije jugoistočne Europe, okuplja i distribuira znanja vezana uz organizaciju sastanaka najboljih svjetskih stručnjaka i analizira razvoj kongresne industrije u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Uredništvo magazina Kongres i ove je  godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Kroz ovaj projekt otkrivaju se manje poznate destinacije i uspoređuju s poznatijima. Ocijenjene su i pregledane, te analizirane trideset i četiri destinacije po kriterijima -  prirodni i kulturni čimbenici; opća i prometna infrastruktura; turistička i kongresna infrastruktura. Kao dodatni kriterij ove godine uzete su u obzir ovogodišnje klasifikacije pojedinačnih gradova na ljestvici ICCA (ICCA Country and City Rankings 2012) i Mercerevoj globalnoj ljestvici kvalitete života u nekim većim gradovima.

Komentirajući takav uspjeh Dubrovnika, direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je da to iznova potvrđuje izvrsnost Dubrovnika u izuzetno važnom segmentu kongresne industrije koji je i ključni element produženja sezone.

Svečana dodjela priznanja Meeting Star Award održat će se u Ljubljani 21. siječnja 2014. godine.



Pisane vijesti