Dubrovnik najbolja kongresna destinacija u regiji u izboru "Kongres Magazina"

Slika /AA_2018_b-fotke/gradovi/Zoran_Jelaca_Dubrovnik.jpg

Međunarodni specijalizirani magazin za kongresnu industriju "Kongres Magazin" Dubrovnik je i za ovu godinu proglasio najboljim kongresnim odredištem između onih koja mogu ugostiti više od tisuću sudionika, izvijestili su iz Turističke zajednice grada Dubrovnika. Dubrovnik je na listi najboljih kongresnih odredišta prema ocjenama stručnjaka i tog magazina već godinama, kao što je već puno puta bio i prvi, te je dobio i nagradu "Meeting Star" za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu regije i Europe.

Za ovu godinu ocjenjivane su 84 kongresne destinacije u regiji prema 75 kriterija, od prirodnih i kulturnih, do sigurnosti, opće i prometne te turističke i kongresne infrastrukture, kvalitete života i drugog.

U tajnom glasovanju Dubrovnik je dobio ukupnu ocjenu 4,33 od mogućih 5, čime se nalazi ispred Villacha i Klagenfurta u Austriji.

Osim Dubrovnika u prvih deset iz Hrvatske su još Split na 4. mjestu, Šibenik na 5., Opatija na 7. te Rovinj i Poreč na 9. i 10. mjestu.

"Dubrovnik se ovime iznova dokazao kao uspješna europska, ali i svjetska turistička i kongresna destinacija, a nagrade poput ovih rezultat su zajedničkog rada turističkog gospodarstva u kongresnom segmentu, od hotelijera i specijaliziranih organizatora poslovnih skupova i događanja do Kongresnog ureda TZ Dubrovnika", ističu iz dubrovačke turističke zajednice. (Hina)

Ostale vijesti