Dubrovačko-neretvanska županija: Tri posto manje gostiju, noćenja isto kao lani

Slika 5.11.2009

Od početka godine do kraja listopada u Dubrovačko-neretvanskoj županiji boravilo je 933.646 turista, što je 3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju, a ostvarenih više od 4,4 milijuna noćenja na istoj je razini kao i prošle godine.

Gosti iz inozemstva su u porastu za 1 posto, dok je kod domaćih turista zabilježen pad od 6 posto. Najviše gostiju bilo je iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Poljske, Češke, Italije.
 
Prema podacima iz Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i u listopadu je broj gostiju bio manji za 3 posto nego u istom mjesecu 2008. U listopadu je u toj županiji registrirano 56.152 dolazaka turista koji su ostvarili 209 tisuća noćenja.
 
Od početka godine do kraja listopada hoteli bilježe pad broja noćenja za 4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uz ostvarenih 2,4 milijuna noćenja. Nastavljen je trend pada noćenja koji je započeo 2006. godine uz istovremeni porast ponuđenih hotelskih kapaciteta.
 
Najbolje su prošli iznajmljivači soba i apartmana koji su ostvarili 1,4 milijuna noćenja, što je 4 posto više nego u deset mjeseci prošle godine. (Hina)


Pisane vijesti