Dubrovačko-neretvanska županija s turističkim porastima

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji ove je godine ostvareno 6 posto više dolazaka gostiju nego lani, dok je broj noćenja veći za 5 posto, kazao je na današnjoj skupštini županijske Turističke zajednice njen direktor Vladimir Bakić.

Istaknuo je kako je porast turističkih dolazaka i noćenja ostvaren u hotelskom smještaju koji je najvažniji dio smještajnih kapaciteta.

Govoreći o predstojećoj 2012. Bakić je kazao kako očekuje nastavak porasta turističkog prometa odnosno više od milijun dolazaka i pet milijuna noćenja.

Predsjednik županijske Turističke zajednice, župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić najavio je izradu strategije za razvoj turizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koja će pomoći da se turizam razvije u pravom smjeru. Radna verzija strategije je završena, te slijedi usuglašavanje s predstavnicima struke, lokalnih vlasti i potencijalnim investitorima.

Na današnjoj skupštini dodijeljena su i priznanja za najbolje uređena turistička mjesta u županiji, a dobili su ih Blato na Korčuli, Cavtat i Mlini u Župi Dubrovačkoj. (Hina)



Pisane vijesti