Državni tajnik Ministarstva turizma sastao se s Glavnim tajnikom UNWTO-a

Slika /AA_2018_b-fotke/180116_unwto2.jpg

Državni tajnik Ministarstva turizma, Frano Matušić, od 15. do 18. siječnja 2018. godine, boravi u Madridu, sudjelujući na aktivnostima Svjetske turističke organizacije (UNWTO) u okviru turističkog sajma FITUR 2018. Državni tajnik jučer je sudjelovao na UNWTO Awards Forumu o temi važnosti inovacija u turizmu te je, zajedno s timom Hrvatske turističke zajednice i kreatorima projekta eVisitor, nominiranog u kategoriji Istraživanje i tehnologija, bio na predstavljanju finalista za nagradu UNWTO-a.

U sklopu boravka, državni tajnik sastao se danas i s novim Glavnim tajnikom UNWTO-a, Zurabom Pololikashvilijem, prilikom čega su razgovarali o 63. sastanku Regionalne komisije za Europu Svjetske turističke organizacije, kojom sljedeće dvije godine predsjeda Hrvatska, a koji će se održati u lipnju u Pragu.

Hrvatska je izabrana za predsjedateljicu na 62. sastanku Komisije, održanom u rujnu 2017. u Chengduu (Kina) neposredno prije 22. zasjedanja Glavne Skupštine UNWTO-a, na kojem je također prisustvovao državni tajnik Matušić te je predstavio kandidaturu Hrvatske s glavnim smjernicama za program rada tijekom predsjedanja.

Ovo je drugi put da Hrvatska predsjeda ovom regionalnom komisijom.

Državni tajnik također će nazočiti sutrašnjem službenom otvorenju FITUR-a, najvećeg turističkog sajma u Španjolskoj kojeg svake godine posjeti više od 200.000 ljudi, kao i navečer na svečanoj dodjeli nagrada Svjetske turističke organizacije.

UNWTO