​Državni tajnik Matušić primio afričkog kandidata za glavnog tajnika UNWTO-a

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić, razgovarao je danas s ministrom turizma i ugostiteljstva Republike Zimbave, dr. Walterom Mzembijem, vezano uz kandidaturu dr. Mzembija za novog glavnog tajnika Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Dr. Mzebmi je, zahvalivši na ovoj prilici, predstavio način na koji je izabran kao afrički kandidat za budućeg glavnog tajnika UNWTO-a, te iznio svoju viziju daljnjeg razvoja te organizacije.

Najvažniji naglasci bili su na potrebi kvalitetnijeg strukturiranja UNWTO-a, financiranja turizma i snažnijeg prepoznavanja njegove važnosti u modernom svijetu. Naglasio je i nužnost bolje suradnje između šest regionalnih komisija koje djeluju unutar UNWTO-a.

Državni tajnik Matušić zahvalio je na prezentaciji i naglasio da odluka o podršci određenom kandidatu može uslijediti nakon što dobijemo informacije o svim kandidatima.

Procedura prijava i objave o prihvatljivim kandidaturama bit će završena poslije 11. travnja 2017. godine, a o prijedlogu kandidata za budućeg glavnog tajnika UNWTO, odlučivat će se u svibnju na 105. sjednici Izvršnog Vijeća UNWTO-a.

Prijedlog za odabir kandidata Izvršno će vijeće uputiti Glavnoj skupštini UNWTO-a koja će se održati početkom rujna ove godine u Chengdu-u, u Kini. (www.mint.hr)

Pisane vijesti