Državni tajnik Matušić na svjetskoj konferenciji o turizmu i kulturi u Japanu

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/191213_kyoto.jpg

Državni tajnik Frano Matušić sudjelovao je na 4. svjetskoj UNWTO/UNESCO konferenciji o turizmu i kulturi 'Investing in future generations', koja se održavala 12. i 13. prosinca u japanskom gradu Kyotu. Konferenciju je otvorila princeza Akiko od Mikase, a okupila je visoke dužnosnike UNESCO-a i UNWTO-a.

Pored ostalih aktivnosti, državni tajnik sudjelovao je na ministarskom panelu s temom "Implementing innovative policy and governance models for cultural tourism", prigodom čega je istaknuo važnost kulture za održivi razvoj turizma.

Naglasio je i značaj europskih kulturnih ruta u prekograničnoj suradnji i stvaranju novih turističkih proizvoda te najavio osnivanje nove europske kulturne rute 'Nikola Tesla', koju je pokrenula hrvatska udruga Nikola Tesla Network uz potporu Ministarstva turizma i partnera iz zemalja članica Vijeća Europe.

Osim toga, govorio je i o projektu "Hrvatski digitalni turizam" kojeg provodi Ministarstvo turizma uz financijsku potporu fondova Europske unije i značaju novih tehnologija za razvoj turizma.

Državni tajnik pokrenuo je inicijativu osnaživanja uloge UNESCO-a i UNWTO-a u zaštiti svjetske kulturne baštine.

Pisane vijesti