Državni tajnik Frano Matušić na međunarodnoj konferenciji o turizmu u Albaniji

Slika /AAA_2020_ABC/a_fotke/200116_drztajnik_fm.jpg

Državni tajnik Frano Matušić predstavljao je Hrvatsku, 14. i 15. siječnja, na međunarodnoj konferenciji o turizmu pod nazivom 'Turizam za solidarnost i održivost', koja je održana u Tirani s ciljem solidarnosti sa zemljom nedavno pogođenom nizom potresa, što uvelike utječe i na turizam.

Državni tajnik sudjelovao je na političkom panelu prilikom čega je istaknuo kako katastrofe ne poznaju političke granice stoga je najvažniji zadatak svih nas pobrinuti se za ljude u takvim situacijama.

Solidarnost je iskazana na djelu kroz mnogobrojne volontere, pomoć koju su nudile zemlje iz regije i Europska unija.

Turistički sektor opet je pokazao svoje humano lice nudeći privremeni smještaj tisućama ljudi koji su izgubili ne samo domove već i svoje bližnje, iskustvo kojega se još uvijek sjećamo i u Hrvatskoj.

Naglasio je kako je u ovom trenutku važno poraditi na ponovnoj izgradnji potrebne infrastrukture i oživljavanju potresom pogođenih destinacija.

Turizam je žilav i okretan sektor koji će se brzo oporaviti i prilagoditi, nudeći istovremeno toliko potrebna radna mjesta, rekao je Matušić.

Na konferenciji su sudjelovali dužnosnici desetak zemalja (Italije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Grčke), kao i predstavnici turističkih, hotelskih i turoperatorskih agencija.

Pisane vijesti