Državna turistička tvrtke Club Adriatic traži strateške partnere

Slika /arhiva/duudi-jpeg-L.JPG

Uprava državne tvrtke Club Adriatic, koja je u postupku predstečajne nagodbe, objavila je u jučer javni poziv za prikupljanje ponuda za strateško povezivanje i dokapitalizaciju te tvrtke, pri čemu u prvom krugu do 26. siječnja iduće godine očekuje tzv. indikativne ponude potencijalnih partnera, dok je rok za dostavu obvezujućih ponuda ili drugi krug do 13. ožujka iduće godine.

Taj je poziv na svojim web stranicama u utorak prenijelo Ministarstvo turizma, a u njemu se navodi da je Club Adriatic d.o.o. putnička agencija, turizam, trgovina i usluge, trgovačko društvo u vlasništvu RH koja je njegov jedini udjeličar s tri poslovna udjela, od kojeg je prvi nominalnog iznosa 20 tisuća kuna, drugi nominalnog iznosa gotovo 108 milijuna kuna, a treći nominalnog iznosa 13 milijuna kuna, što čini 100 posto temeljnog kapitala.

Nad Clubom Adriatic početkom listopada ove godine otvoren je postupak predstečajne nagodbe, a pozivaju zainteresirane strateške partnere i investicijske ulagače na iskazivanje interesa i dostavljanje ponuda za ulaganje i strateško povezivanje s Clubom Adriatic radi održivosti nastavka poslovanja i dokapitalizacije i provođenja mjera financijskog i operativnog restrukturiranja u okviru postupka predstečajne nagodbe.

Zainteresirani strateški partneri i investicijski ulagači mogu iskazati svoj interes i dostaviti ponude za ulaganje u okviru postupka predstečajne nagodbe nad Clubom Adriatic koje će se provesti putem ulaganja u povećanje temeljnog kapitala ulogom u novcu i/ili stvarima ili pravima (dokapitalizacijom) odnosno putem povezivanja poduzetničkim ugovorima radi održivosti nastavka poslovanja.

(Hina)



Pisane vijesti