Društveno odgovorno poslovanje: Valamarove donacije za djecu i udruge

Slika /arhiva/w_valamar-LL.jpg

Hotelska grupacija Valamar odabrala je 12 udruga, društava i škola posredstvom kojih će ove godine donirati više od tisuću noćenja u svojim objektima djeci bez roditelja, sa zdravstvenim poteškoćama i lošeg imovinskog stanja, kao i tri ekološka projekta za očuvanje Jadranskog mora i priobalja kojima donira ukupno 100 tisuća kuna.

O tome su izvijestili danas iz Valamara napominjući da su dobitnike tih donacija odabrali temeljem prijava na dva natječaja koja su proveli u travnju, "Tisuću dana na Jadranskom moru" i "Volimo Jadransko more".

Donaciju od više od tisuću besplatnih noćenja s uslugom pansiona (po tri ili sedam dana) Valamar je ove godine odlučio odobriti svima koji su se za to prijavili na natječaj, a prve grupe djece na more će krenuti od lipnja ove godine.

Detalje će dogovarati s 12 primatelja donacija, odnosno udruga, društava i škola iz cijele Hrvatske, a većina djece ići će u Valamarove objekte u Istru i Kvarner, a manji dio u Dubrovnik, pri čemu spomenute udruge i društva trebaju organizirati prijevoz i stručnu pratnju djece.

S druge strane, za ukupno 100 tisuća kuna ekološke donaciju za ovu godinu odabrali su tri projekta, od kojih projektu "Istraživanja istočnog otočja Parka prirode Lastovsko otočje" Društva istraživača mora "20.000 milja" ide 50 tisuća kuna, a projektima "Ekolovci" Udruge Tvornica ideja te "Rijetke biljke jadranskog priobalja" zagrebačkog Agronomskog fakulteta po 25 tisuća kuna.

Povodom tih donacija članica Uprave Valamar Grupe Ivana Budin Arhanić istaknula je da su za obje vrste donacija primili jako velik broj prijava i odličnih projekata dodavši da je dio njihove poslovne strategije i okrenutost društvenoj te ekološkoj odgovornosti.

(Hina)



Pisane vijesti