DRUGA MEĐUNARODNA SAVSKA REGATA ZAGREB-ORAŠJE

Slika /arhiva/ZAGREB-ORAŠJE, 4.-18.srpnja 2008;IST08-sava.jpg

Poslije uspješno održane I. Međunarodne regate Zagreb-Orašje prošle godine, u tijeku su pripreme za 2. međunarodnu Savsku regatu, koja će se održati u razdoblju od 4. do 18. srpnja, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Start je kao i prošle godine u KK Končar na zagrebačkom Jarunu s prijelazom na rijeku Savu. Uz još bolju organizaciju postaja za ovu godinu predviđena je nova postaja u Topolju, te uključivanje Zagrebačke županije i Turističke zajednice županije kako bi prva dionica bila kraća i iziskivala manji napor.

Dalje slijedi organizirani prihvat sudionika i noćenje pod šatorima u Sisku, Bobovcu, Krapju, Mlaki, Staroj Gradiški, Davoru, Slavonskom Brodu te prijelaz u Bosnu i Hercegovinu i dionice u Svilaju, Domaljevcu i Orašju.

Regata se održava u organizaciji turističke zajednice grada Zagreba, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke te Brodsko-posavske županije, kao i kajak kanu klubova Končar iz Zagreba, Odra iz Siska, Marsonia iz Slavonskog Broda, Sidro iz Orašja (BiH), te Hrvatskog kajakaškog saveza, Kajakaškog saveza FBiH, PP Lonjsko Polje i Udruge splavara Slavonski Brod.

Poziv na sudjelovanje u regati - klikni za veću slikuRegata je turističko-sportsko-rekreativna, prikladna za svaku dob i spol, uz uvjet poznavanja veslanja i plivanja. Sudionici mogu izabrati etapnu vožnju i priključiti se u bilo kojoj postaji ili voziti sve etape s boravkom na unaprijed određenim i osiguranim mjestima za smještaj šatora uz organizirani obrok i piće.

Cilj ove kontinentalne Savske regate je turistička promocija krajeva uz rijeku Savu, te promocija kajak i kanu sporta prilagođenog svim uzrastima, izvan natjecateljskih okvira i u suživotu s prirodom kakva je praksa u mnogim europskim državama. 
 



Najave