Dolaskom više od 500 članova započela ovogodišnja ABTA konvencija

Slika /arhiva/dubrovnik-grad-bd-ww.jpg

Više od 500 turističkih predstavnika iz Velike Britanije, članova ABTA-e, tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana došlo je u Dubrovnik kako bi sudjelovali na ovogodišnjoj ABTA konvenciji koju zajedno s turističkim zajednicama Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika organizira Hrvatska turistička zajednica. 

Tim povodom Hrvatska turistička zajednica će večeras održati tiskovnu konferenciju za hrvatske medije kojoj će uz direktoricu Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić, prisustvovati i Mark Tanzer, izvršni direktor ABTA-e te Noel Jospehides, predsjednik ABTA i Hugh Morgan, član odbora ABTA i Cosmos Holidays, izvršni direktor Tour Operations. Tom će se prilikom predstaviti ovogodišnji ostvareni rezultati kao i budući planovi za britansko tržište.

Izbor Dubrovnika za mjesto održavanja ove važne konvencije veliko je priznanje Hrvatskoj i Dubrovniku te potvrda uzlazne putanje popularnosti Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta, kao i rezultat predanoga rada i aktivnosti poduzetih na britanskome tržištu. U prilog uspješnosti do sada poduzetih aktivnosti govore i  ovogodišnji rezultati turističkoga prometa za prvih devet mjeseci, točnije povećanje broja dolazaka britanskih turista od 25 posto i povećanje broja noćenja za 26 posto.

Na večerašnjoj svečanoj večeri u hotelu Dubrovnik Palace za petstotinjak ABTA-inih članova, direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić i službeno će pozdraviti sudionike skupa kao uvod u glavno sutrašnje događanje, plenarnu sjednicu ABTA-e, na kojoj će se, uz kratki film o Hrvatskoj, delegatima obratiti direktorica Glavnog ureda HTZ-a i ministar turizma Darko Lorencin.

Boravak sudionika konvencije trajat će od 19. do 23. listopada i bit će prilika da više od 500  britanskih stručnjaka iz turističkog sektora i najutjecajnijih predstavnika putničkih agencija kreiraju dojmove o Hrvatskoj kao poželjnoj turističkoj destinaciji,  koji će se zasigurno odraziti i na buduće dolaske turista iz Velike Britanije.

ABTA je udruženje britanskih putničkih agencija i turoperatora koje svojim članovima i njihovim klijentima pruža financijsku zaštitu i osiguranje planiranog putovanja. Osnovana je 1950. godine od strane dvadeset i dvije vodeće putničke kompanije u Velikoj Britaniji pod nazivom The Association of British Travel Agents, a već se 1955. godine The Association of British Travel Agents spaja s Institute of Travel Agents (ITA) i mijenja naziv u Association of British Travel Agents and Institute of Travel Agents Ltd. te vrlo brzo postaje poznata samo kao ABTA.

ABTA trenutno okuplja 1200 članova i zastupa više od 5000 prodajnih mjesta i ureda.



Pisane vijesti