Dokumentarac o Hrvatskoj „Wow Croatia“ osvojio prestižnu nagradu Emmy

Slika /arhiva/Ashley-Colburn-w.jpg

Na dodjeli nagrade Emmy održanoj 26. lipnja 2010. godine u San Diegu, dokumentarac pod nazivom „Wow Croatia“  dobio je prestižnu nagradu Emmy. Ovo je svakako velika promidžba naše zemlje na američkom tržištu koje pokazuje sve veći interes za putovanja i odmor u Hrvatskoj.
 


Američki novinari Ashley Colburn i John Needden u organizaciji Hrvatske turističke zajednice su u rujnu prošle godine proveli 8 dana na studijskom putovanju po Hrvatskoj, a kamerom su zabilježili najljepše kadrove od Zagreba do Dubrovnika (Zagreb, Hrvatsko zagorje, Samobor, NP Plitvička jezera, Smiljan, dolina Gacke, Split, Dubrovnik, Ston, Cavtat), s naglaskom na kulturno–povijesnu i prirodnu baštinu, eno i gastronomsku ponudu, hotelski smještaj i noćni život. Nakon studijskog putovanja i snimljenog dokumentarnog filma „Wow Croatia“ američka televizijska novinarka i producentica Ashley Colburn nominirana je za prestižnu nagradu Emmy, a njezine snimke oduševile su publiku i kritiku.
 
Sve je u Hrvatskoj čarobno lijepo i posebno, od hrane, prirode do ljudi i vašeg gostoprimstva. Mladi Amerikanci najbolji su gosti, jer se uvijek vraćaju tamo gdje se dobro zabave i odmore, naglasila je Ashley Colburn, koja je početkom lipnja ponovo došla u Hrvatsku, točnije u Međimurje na dodjelu nagrade Zlatna penkala za najbolju TV reportažu objavljenu na tržištu Amerike. Za ovu je nagradu bilo nominirano 33 novinara s europskih i svjetskih tržišta.
 
Ashley se zahvalila Hrvatskoj turističkoj zajednici na pomoći u organiziranju putovanja i snimanja po Hrvatskoj, dodavši kako joj je to bio jedan od najljepših tjedana u životu, te kako joj je velika čast što je dobila prigodu tako lijepu zemlju predstaviti gledateljima kalifornijske TV postaje Wealth.
 
Link na dio reportaže: http://www.youtube.com/watch?v=opnmAwLA4L4&feature=player_embedded#!


Pisane vijesti