Dogovor UPUHH-a i ZAMP-a doprinos jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma

Slika /arhiva/mint.jpg

"Pozdravljamo smanjenja parafiskalnih nameta te nam je drago što su i ovi pregovori dokaz volje za postizanje novog modela naknade koja će biti u obostranom interesu. Također, ovakav zajednički dogovor ujedno je i doprinos jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, što je jedan od ključnih ciljeva Ministarstva turizma.“ - istaknuo je ministar turizma Veljko Ostojić nakon što je objavljeno da su Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i ZAMP Služba Hrvatskog društva skladatelja (HDS) za ovu godinu dogovorili dodatni popust od 15 posto na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i drugih ugostiteljskih objekata. Popust se odnosi na ovu godinu, a rezultat je aktivnog pregovaranja.

"Pozdravljamo smanjenja parafiskalnih nameta te nam je drago što su i ovi pregovori dokaz volje za postizanje novog modela naknade koja će biti u obostranom interesu. Također, ovakav zajednički dogovor ujedno je i doprinos jačanju konkurentnosti hrvatskog turizma, što je jedan od ključnih ciljeva Ministarstva turizma.“ - istaknuo je ministar turizma Veljko Ostojić nakon što je objavljeno da su Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i ZAMP Služba Hrvatskog društva skladatelja (HDS) za ovu godinu dogovorili dodatni popust od 15 posto na naknade za korištenje glazbe u sobama i zajedničkim prostorijama hotela, kampova i drugih ugostiteljskih objekata.

Popust se odnosi na ovu godinu, a rezultat je aktivnog pregovaranja. Kako bi došlo do što manjeg broja prigovora, UPUHH bi trebao utjecati na podizanje razine svijesti svojih članica o važnosti poštivanja autorskih i srodnih prava, dok će HDS ZAMP voditi računa o specifičnostima hotelijerske djelatnosti te gospodarskom okviru u kojem hotelijeri posluju.

Eventualni prigovori korisnika-člana udruženja koji svoj problem ne uspije riješiti izravno s HDS ZAMP-om riješavat će zajedničko medijacijsko tijelo, u koje će svaka strana imenovati po dva člana.



Pisane vijesti